/ Recepty /

Jednoduché a chutné jedlo na večeru? Skúste jeden z týchto skvelých cestovinových receptov

cestovinové recepty
Zdroj: iStock

Vyskúšajte nové cestovinové pochúťky – pikantné tagliatelle s nečakanou ingredienciou a zapekané rigatoni s klobásou a smotanovou ricottou.

Zapekané rigatoni s klobásou a ricottou

Na 4 až 6 porcií potrebujete:

500 g cestovín, ideálne rigatoni
1 veľká konzerva môžu celých lúpaných paradajok
2-3 filety z ančovičiek v oleji
2 veľké strúčiky cesnaku
6 veľkých čerstvých listov bazalky
1 lyžička sušeného oregana
2 lyžice olivového oleja
300 g nakrájanej klobásy
2 šálky cherry paradajok
soľ, mleté čierne korenie
1 šálka ricotty
1 šálka nastrúhaného parmezánu
1 šálka strúhanej mozzarelly
3 lyžice nasekaných listov bazalky, na ozdobu

Zapekané rigatoni s klobásou a ricottou
Zdroj: iStock

Ako pripraviť zapekané rigatoni s klobásou a ricottou

Uvarte cestoviny, odložte si ½ šálky vody, v ktorej sa varili. Predhrejte rúru na 200 ° C. V mixéri dohladka rozmixujte konzervované paradajky, ančovičky, cesnak, bazalku a oregano.

Na panvici, ktorá je vhodná aj do rúry rozpáľte olej, pridajte klobásu a opekajte 5 minút. Pridajte cherry paradajky a restujte minútu. Pridajte rozmixovanú omáčku, varte dve minúty, aby sa spojili chute, osoľte a okoreňte.

Pridajte vodu z cestovín do omáčky, premiešajte. Do panvice pridajte uvarené cestoviny a premiešajte s omáčkou.

V miske zmiešajte ricottu a parmezán, pridajte na cestoviny. Posypte ich mozzarellou. Pečte 20 minút v rúre. Potom cestoviny nechajte päť minút odstáť a pred podávaním posypte bazalkou.

Zlaté tagliatelle so zeleninou

Na 4 porcie potrebujete:

400 g cestovín tagliatelle
1 šálka panenského kokosového alebo olivového oleja
1 šálka nakrájanej šalotky
2 lyžice nakrájaného cesnaku
2 lyžice nakrájaného zázvoru
1 lyžica mletého koriandra
2 lyžičky mletej rasce
2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička chili vločiek
1 a ½ šálky mrkvovej šťavy
¾ šálky kokosového mlieka
soľ a korenie
140 g zeleninovej zmesi (špenát, kel, mangold)
¼ šálky nesladených kokosových vločiek na ozdobu

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



Zlaté tagliatelle so zeleninou
Zdroj: iStock

Ako pripraviť zlaté tagliatelle so zeleninou

Uvarte cestoviny, odložte si šálku vody, v ktorej sa varili.

Rozohrejte v panvici olej, pridajte šalotku a restujte štyri minúty. Potom pridajte cesnak a zázvor a opekajte jednu minútu. Prisypte mletý koriander, rascu, kurkumu a chilli vločky a duste 30 sekúnd, kým sa vytvorí voňavá zmes. Teraz je čas priliať mrkvovú šťavu. Varte do zhustnutia, približne štyri minúty. Pridajte kokosové mlieko a duste ďalšie dve minúty. Dochuťte soľou a korením. Do jedla doplňte zeleninu a duste, kým mierne zmäkne.

Tagliatelle vložte do panvice s omáčkou a dobre premiešajte. Podľa potreby pridajte trochu vody, v ktorej sa varili. Ozdobte opečenými kokosovými vločkami a podávajte.

Dobrú chuť!

Sabína Zavarská
Foto: istock

Komentáre

  1. Tuti Fruti says:

    Preboha, kto by v dnešnej dobe takýto ,,čučpais ,,jedol?

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.