cestovinové recepty
Zdroj: iStock

Jednoduché a chutné jedlo na večeru? Skúste jeden z týchto skvelých cestovinových receptov

Vyskúšajte nové cestovinové pochúťky – pikantné tagliatelle s nečakanou ingredienciou a zapekané rigatoni s klobásou a smotanovou ricottou.

Zapekané rigatoni s klobásou a ricottou

Na 4 až 6 porcií potrebujete:

500 g cestovín, ideálne rigatoni
1 veľká konzerva môžu celých lúpaných paradajok
2-3 filety z ančovičiek v oleji
2 veľké strúčiky cesnaku
6 veľkých čerstvých listov bazalky
1 lyžička sušeného oregana
2 lyžice olivového oleja
300 g nakrájanej klobásy
2 šálky cherry paradajok
soľ, mleté čierne korenie
1 šálka ricotty
1 šálka nastrúhaného parmezánu
1 šálka strúhanej mozzarelly
3 lyžice nasekaných listov bazalky, na ozdobu

Zapekané rigatoni s klobásou a ricottou
Zdroj: iStock

Ako pripraviť zapekané rigatoni s klobásou a ricottou

Uvarte cestoviny, odložte si ½ šálky vody, v ktorej sa varili. Predhrejte rúru na 200 ° C. V mixéri dohladka rozmixujte konzervované paradajky, ančovičky, cesnak, bazalku a oregano.

Na panvici, ktorá je vhodná aj do rúry rozpáľte olej, pridajte klobásu a opekajte 5 minút. Pridajte cherry paradajky a restujte minútu. Pridajte rozmixovanú omáčku, varte dve minúty, aby sa spojili chute, osoľte a okoreňte.

Pridajte vodu z cestovín do omáčky, premiešajte. Do panvice pridajte uvarené cestoviny a premiešajte s omáčkou.

V miske zmiešajte ricottu a parmezán, pridajte na cestoviny. Posypte ich mozzarellou. Pečte 20 minút v rúre. Potom cestoviny nechajte päť minút odstáť a pred podávaním posypte bazalkou.

Zlaté tagliatelle so zeleninou

Na 4 porcie potrebujete:

400 g cestovín tagliatelle
1 šálka panenského kokosového alebo olivového oleja
1 šálka nakrájanej šalotky
2 lyžice nakrájaného cesnaku
2 lyžice nakrájaného zázvoru
1 lyžica mletého koriandra
2 lyžičky mletej rasce
2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička chili vločiek
1 a ½ šálky mrkvovej šťavy
¾ šálky kokosového mlieka
soľ a korenie
140 g zeleninovej zmesi (špenát, kel, mangold)
¼ šálky nesladených kokosových vločiek na ozdobu

Zlaté tagliatelle so zeleninou
Zdroj: iStock

Ako pripraviť zlaté tagliatelle so zeleninou

Uvarte cestoviny, odložte si šálku vody, v ktorej sa varili.

Rozohrejte v panvici olej, pridajte šalotku a restujte štyri minúty. Potom pridajte cesnak a zázvor a opekajte jednu minútu. Prisypte mletý koriander, rascu, kurkumu a chilli vločky a duste 30 sekúnd, kým sa vytvorí voňavá zmes. Teraz je čas priliať mrkvovú šťavu. Varte do zhustnutia, približne štyri minúty. Pridajte kokosové mlieko a duste ďalšie dve minúty. Dochuťte soľou a korením. Do jedla doplňte zeleninu a duste, kým mierne zmäkne.

Tagliatelle vložte do panvice s omáčkou a dobre premiešajte. Podľa potreby pridajte trochu vody, v ktorej sa varili. Ozdobte opečenými kokosovými vločkami a podávajte.

Dobrú chuť!

Sabína Zavarská
Foto: istock

  1. Tuti Fruti says:

    Preboha, kto by v dnešnej dobe takýto ,,čučpais ,,jedol?

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.