Fantastický pudingový zákusok s jahodami
Osvedčená kombinácia pudingu a jahôd prevedená do chuťovo vďačného zážitku.
Galéria
Ingrediencie:
3 poháre hladkej múky
1 pohár práškového cukru
250 g masla (alebo Hery)
2 PL kyslej smotany
1 vajce
1 žĺtok
2 vanilkové cukry
2 PL kakaa
(ak chceme svetlé cesto, miesto kakaa pridáme postrúhanú citrónovú kôru)
1 KL prášku do pečiva
1 pohár = 250ml
Plnka:
1000 ml mlieka
4 jahodové pudingy
6 PL kryštálového cukru
3 jahodové kompóty (okolo 400g)
trochu jahodového džemu na potretie cesta
Postup:
Z múky, masla, kakaa, práškového cukru, vajca a žĺtka, kyslej smotany a prášku do pečiva spracujeme cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky zachladiť aspoň 1/2 hodiny. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu.
Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a vložíme do vymasteného, a múkou vysypaného, plechu (30 x 40 cm). Potrieme džemom a uložíme odkvapkané jahody. V studenom mlieku rozmiešame pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Pred dovarením pridáme cukor, zamiešame a necháme krátko zovrieť. Cukor sa v horúcom pudingu rozpustí a ušetríme si umývanie ďalšej nádoby. Puding po uvarení (ešte teplý) nalejeme opatrne na jahody. Rozvaľkáme druhu polovicu cesta a položíme na puding. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 30 – 35 minút. Po vychladnutí pokrájame a poprášime práškovým cukrom.
Dobrú chuť 🙂
to vyzerá bááááječne…..
no jedna otazocka a jeden postreh… kam konkretne idu tie vanilkove cukry??? nejak som to nezaregistroval… no a ten postreh… ze ten pudink bol tak husty ze mi na ten pripraveny podklad vypadol v tvare hrnca :D:D:D ale inak uz sa tesim ako to bude chutit… verim ze super.. :))