/ Recepty /

Fantastický pudingový zákusok s jahodami

image 21225 25 v1

Osvedčená kombinácia pudingu a jahôd prevedená do chuťovo vďačného zážitku.

Ingrediencie:

3 poháre hladkej múky
1 pohár práškového cukru
250 g masla (alebo Hery)
2 PL kyslej smotany
1 vajce
1 žĺtok
2 vanilkové cukry
2 PL kakaa
(ak chceme svetlé cesto, miesto kakaa pridáme postrúhanú citrónovú kôru)
1 KL prášku do pečiva

1 pohár = 250ml

Plnka:

1000 ml mlieka
4 jahodové pudingy
6 PL kryštálového cukru
3 jahodové kompóty (okolo 400g)
trochu jahodového džemu na potretie cesta

Postup:

Z múky, masla, kakaa, práškového cukru, vajca a žĺtka, kyslej smotany a prášku do pečiva spracujeme cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky zachladiť aspoň 1/2 hodiny. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu.

Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a vložíme do vymasteného, a múkou vysypaného, plechu (30 x 40 cm). Potrieme džemom a uložíme odkvapkané jahody. V studenom mlieku rozmiešame pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Pred dovarením pridáme cukor, zamiešame a necháme krátko zovrieť. Cukor sa v horúcom pudingu rozpustí a ušetríme si umývanie ďalšej nádoby. Puding po uvarení (ešte teplý) nalejeme opatrne na jahody. Rozvaľkáme druhu polovicu cesta a položíme na puding. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 30 – 35 minút. Po vychladnutí pokrájame a poprášime práškovým cukrom.

pudingový zákusok

pudingový zákusok

pudingový zákusok

pudingový zákusok

pudingový zákusok

pudingový zákusok

pudingový zákusok

pudingový zákusok

pudingový zákusok

Dobrú chuť 🙂

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

  1. to vyzerá bááááječne…..

  2. no jedna otazocka a jeden postreh… kam konkretne idu tie vanilkove cukry??? nejak som to nezaregistroval… no a ten postreh… ze ten pudink bol tak husty ze mi na ten pripraveny podklad vypadol v tvare hrnca :D:D:D ale inak uz sa tesim ako to bude chutit… verim ze super.. :))

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.