/ Recepty /

Kapučínový zákusok s banánmi

kapucinovy zakusok s bananmi

Ideálny zákusok nielen pre milovníkov kapučína.

Ingrediencie:

5 vajec
200 g polohrubej múky
7 PL kryštálového cukru
2 KL prášku do pečiva
100 ml vlažnej vody
100 ml oleja
1 PL kakaa
štipka soli

Plnka:
500 g tvarohu jemného
250 g masla
150 g práškového cukru
5 PL kapučína v prášku
80 – 100 ml prevarenej vody
4-5 banánov (podľa veľkosti)

Poleva:
150 g čokolády
100 g masla
4 – 5 PL smotany  (možno nahradiť mliekom)
Postup:
Ako prvé si zalejeme práškové kapučíno s prevarenou vodou, a necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor a šľaháme, kým pena nie je pekná, tuhá  a lesklá. Pridáme žĺtka, otáčky na mixéri znížime na najnižšiu rýchlosť. Pridáme vodu, prešľaháme. Pridáme olej, prešľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pred pridaním preosejeme všetko spolu. Zamiešavame už len ručne. Pečieme na plechu vystlatom papierom na pečenie. Rozmer plechu 30 x 40 – klasický plech asi 12 – 15 minút pri teplote 180 stupňov C.

Tvaroh vyšľaháme a v malých množstvách za stáleho šľahania pridáme vychladnuté kapučíno. Maslo vyšľaháme s cukrom. Vyšľahaný tvaroh s kapučínom pridávame do masla  po menších častiach. Zakaždým dobre prešľaháme. Vzniknutý krém natrieme na vychladnutú piškótu, z ktorej sme odstránili papier a vrátili späť do plechu. Banány narežeme na hrubšie kolieska a poukladáme na krém.

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



Nad parou rozpustime čokoládu, pridáme maslo. Miešame. Nakoniec pridáme smotanu. Potom už len „napatláme“ na vrch čokoládovú polevu.

A zákusok je hotový 🙂

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.sk –>

Komentáre

  1. pre labuznikov

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.