Kapučínový zákusok s banánmi
Ideálny zákusok nielen pre milovníkov kapučína.
Galéria
Ingrediencie:
5 vajec
200 g polohrubej múky
7 PL kryštálového cukru
2 KL prášku do pečiva
100 ml vlažnej vody
100 ml oleja
1 PL kakaa
štipka soli
Plnka:
500 g tvarohu jemného
250 g masla
150 g práškového cukru
5 PL kapučína v prášku
80 – 100 ml prevarenej vody
4-5 banánov (podľa veľkosti)
Poleva:
150 g čokolády
100 g masla
4 – 5 PL smotany (možno nahradiť mliekom)
Postup:
Ako prvé si zalejeme práškové kapučíno s prevarenou vodou, a necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor a šľaháme, kým pena nie je pekná, tuhá a lesklá. Pridáme žĺtka, otáčky na mixéri znížime na najnižšiu rýchlosť. Pridáme vodu, prešľaháme. Pridáme olej, prešľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pred pridaním preosejeme všetko spolu. Zamiešavame už len ručne. Pečieme na plechu vystlatom papierom na pečenie. Rozmer plechu 30 x 40 – klasický plech asi 12 – 15 minút pri teplote 180 stupňov C.
Tvaroh vyšľaháme a v malých množstvách za stáleho šľahania pridáme vychladnuté kapučíno. Maslo vyšľaháme s cukrom. Vyšľahaný tvaroh s kapučínom pridávame do masla po menších častiach. Zakaždým dobre prešľaháme. Vzniknutý krém natrieme na vychladnutú piškótu, z ktorej sme odstránili papier a vrátili späť do plechu. Banány narežeme na hrubšie kolieska a poukladáme na krém.
Nad parou rozpustime čokoládu, pridáme maslo. Miešame. Nakoniec pridáme smotanu. Potom už len „napatláme“ na vrch čokoládovú polevu.
A zákusok je hotový 🙂
Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.sk –>
pre labuznikov