Orechový suchár
Skúšali ste si už upiecť orechový suchár? Tento tip nám poslala Lucia, a okrem toho, že jeho príprava vyzerá jednoducho, chutí naozaj výborne. Odporúčame ako cukrovinku k čaju a káve.
Na prípravu budeme potrebovať:
150g práškového cukru
4 bielka
150 g hladkej múky
1vrecko mandlí
50g orechov
50g lieskovcov
50g kandizovaného ovocia (malé kúsky)
50g hrozienok
Postup prípravy:
Z práškového cukru a bielok vyšľaháme sneh. Pridáme mandle, orechy, lieskovce, kandizované ovocie a hrozienka. Zmes vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného srnčieho chrbáta. Pečieme pri 160 stupňoch 25 až 30 minút. Po vychladnutí krájame na tenké plátky a potom sušíme v rúre.
Suchár uskladnite vo vzduchutesnej nádobe, aby nenavlhol a ostal chrumkavý.
Dobrú chuť!
Text a foto: Lucia Janzova
–>
tento suchar poznam osobne skoda ze len z vianocneho obdobia ale je to mnam pecivo k telke..:) miska na posedenie
A múku si nasypem na hlavu
šak to je samozrejme , že múka ide do cesta….zabudla …nevdi aj to sa stáva…treba si vedieť domyslieť 🙂
vyskúšam