orechovy suchar

Orechový suchár

Skúšali ste si už upiecť orechový suchár? Tento tip nám poslala Lucia, a okrem toho, že jeho príprava vyzerá jednoducho, chutí naozaj výborne. Odporúčame ako cukrovinku k čaju a káve.

Na prípravu budeme potrebovať:

150g práškového cukru
4 bielka
150 g hladkej múky
1vrecko mandlí
50g orechov
50g lieskovcov
50g kandizovaného ovocia (malé kúsky)
50g hrozienok

Postup prípravy:

Z práškového cukru a bielok vyšľaháme sneh. Pridáme mandle, orechy, lieskovce, kandizované ovocie a hrozienka. Zmes vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného srnčieho chrbáta. Pečieme pri 160 stupňoch 25 až 30 minút. Po vychladnutí krájame na tenké plátky a potom sušíme v rúre.

Suchár uskladnite vo vzduchutesnej nádobe, aby nenavlhol a ostal chrumkavý.

Dobrú chuť!

Text a foto: Lucia Janzova

–>

  1. mnam says:

    tento suchar poznam osobne skoda ze len z vianocneho obdobia ale je to mnam pecivo k telke..:) miska na posedenie

  2. Jofhan says:

    A múku si nasypem na hlavu

    1. coldbery says:

      šak to je samozrejme , že múka ide do cesta….zabudla …nevdi aj to sa stáva…treba si vedieť domyslieť 🙂

  3. xxx says:

    vyskúšam

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.