/ Recepty /

Orechový suchár

orechovy suchar

Skúšali ste si už upiecť orechový suchár? Tento tip nám poslala Lucia, a okrem toho, že jeho príprava vyzerá jednoducho, chutí naozaj výborne. Odporúčame ako cukrovinku k čaju a káve.

Na prípravu budeme potrebovať:

150g práškového cukru
4 bielka
150 g hladkej múky
1vrecko mandlí
50g orechov
50g lieskovcov
50g kandizovaného ovocia (malé kúsky)
50g hrozienok

Postup prípravy:

Z práškového cukru a bielok vyšľaháme sneh. Pridáme mandle, orechy, lieskovce, kandizované ovocie a hrozienka. Zmes vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného srnčieho chrbáta. Pečieme pri 160 stupňoch 25 až 30 minút. Po vychladnutí krájame na tenké plátky a potom sušíme v rúre.

Suchár uskladnite vo vzduchutesnej nádobe, aby nenavlhol a ostal chrumkavý.

Dobrú chuť!

Text a foto: Lucia Janzova

–>

Komentáre

  1. tento suchar poznam osobne skoda ze len z vianocneho obdobia ale je to mnam pecivo k telke..:) miska na posedenie

  2. A múku si nasypem na hlavu

    1. šak to je samozrejme , že múka ide do cesta….zabudla …nevdi aj to sa stáva…treba si vedieť domyslieť 🙂

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.