Čokoládový dezert s banánmi a vanilkovým krémom
Galéria (15)

Čokoládový dezert s banánmi a vanilkovým krémom

Tiež patríte medzi milovníkov výbornej kombinácie chutí banánu a čokolády? Ak áno a máte radi jednoduché recepty – čiže žiadne zložité plnky či mnohovrstevné koláče, skúste si s nami pripraviť tento skutočne jednoduchý, ale chuťovo výborný dezert, ktorý v sebe spája jemnú chuť smotanového vanilkového krému, čerstvých banánov a čokolády.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Stenové prvky vlna a arte
Bábovka
Matcha koláč - 6a
Matcha koláč - 6b

Ingrediencie:

• 1/2 kg polohrubej múky
• prášok do pečiva
• vanil. cukor
• plnotučné mlieko
• 1 dcl oleja
• 2 PL kakaa
• 150 g cukru
• 2 vajíčka

Plnka:
• 2 balíčky Creme Ole vanilka (puding bez varenia)
• 250 ml smotana na šľahanie
• plnotučné mlieko
• vanil. cukor
• 2-3 banány
• 200g čokoláda na polevu 

Postup:


1. Pripravíme si ingrediencie. Šľahačkovú smotanu necháme vychladiť a vyberieme z chladničky až tesne pred použitím. 

2. Zmiešame si sypké suroviny (múka, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor, kakao). 

3. Do dôkladne premiešanej zmesi postupne pridáme mlieko, 2 vajíčka, olej a štipku soli. Vymiešame na hladké cesto a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do cesta ide 1,5 az 2 dcl mlieka, ak by bolo príliš husté, tak ešte treba priliat, aby malo vláčnu polotekutú konzistenciu.

4. Pečieme približne 25 – 30 minút, najprv pri teplote 200°C, po 10 minútach teplotu znížime na cca 170. Skúsime špáradlom, či už je cesto hotové, ak áno vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. 


5. Keď je koláč vychladnutý, pripravíme si krém. Do nádoby na šľahanie nalejeme 250ml šľahačkovej smotany a 350 ml plnotučného mlieka. Rozmiešame vanilkový cukor, vmiešame 2 balíčky pudingového prášku Creme Ole a ručným šľahačom vyšľaháme do hladkého krému. 


6. Na koláč rovnomerne nakrájame kolieska banánu a na to navrstvíme krém. Snažíme sa, aby to bolo aspoň približne v rovnakej vrstve :-), 

7. Rozpustíme si čokoládu a koláč pokryjeme pásmi čokolády, rôznymi smermi. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň hodinu. 


8. Servírujeme. V chladničke vydrží aj niekoľko dní. 

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

  1. domino says:

    Koľko mlieka dať do cesta? V ingredienciách nie je uvedené.

    1. mojdom.sk says:

      Množstvo mlieka sme doplnili do článku.

  2. koláčik says:

    supééééééééééééééér

  3. MAJKA says:
  4. Ata says:

    Kolac cesto je tazke vobec nieje vlacne nadychane pritom som dodrziavala recept aj mlieko som dala do cesta asi 3 dcl nebolo riedke ani huste napriek tomu po upeceni je tazke zbyte:( Inak plnka vyborna.Recept budem robit ale zo svojho kakaoveho cesta kde idu 4 vajcia a nie 2 ako tu v recepte.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje