/ Recepty /

Čerešňový koláč s marcipánom a so šľahačkou ochutenou mandľovým likérom

Čerešňový koláč s marcipánom a so šľahačkou ochutenou mandľovým likérom

Jednoduchý koláč, ktorý ideálne sadne do aktuálnej čerešňovej sezóny.

Cesto:

110 g masla
100 g cukru
3 vajcia
90 g mletých mandlí
40 g hladkej múky
1 PL mlieka
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkového extraktu

cca 250-300 g čerešní
200 g marcipánu
250 ml šľahačky
2 PL Amaretta (mandľový likér)
1 PL cukru 

čerešne

Na dno tortovej formy (cca 25-26cm) si dáme papier na pečenie a dno obložíme nahusto vykôstkovanými čerešňami…

Čerešne pokryjeme vyvaľkaným marcipánom, na ktorý nalejeme cesto ,ktoré si pripravíme tak, že si spolu vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajcia a postupne aj ostatné suroviny, až vymiešame hladké cesto .

Pečieme pri 180 stupňoch ,asi 35-40 minút. Ak by nám vrch rýchlo hnedol, tak koláč asi v polke pečenia prikryjeme alobalom. Hotový necháme chvíľu vychladnúť, potom otvoríme formu, na vrch koláča položíme podnos a koláč preklopíme.

Podávame so šľahačkou, ktorú si vyšľaháme s cukrom a Amarettom. Dobrú chuť 🙂

koláč

koláč

dulce-de-leche.eu  

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.