/ Recepty /

Ako si pripraviť domáce parené buchty

image 34638 25 v1

Nesiahajte po polotovaroch, ale pripravte si doma tradičné parené buchty, ktoré chutia ako od starej mamy. 

Čas potrebný na prípravu: 1 HODINA

Ingrediencie:

• 600 g polohrubej múky
• 1 kocka droždia
• 400 ml mlieka
• 30 g kryštálového cukru
• soľ
• lekvár podľa chuti
• práškový cukor
• kakao
• maslo

Postup:

1. Z ohriateho mlieko, droždia a cukru si pripravíme kvások, do ktorého pridáme štipku soli a múku, a z hmoty vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

2. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a rozdelíme na rovnomerné štvorce.

3. Do stredu každého štvorca dáme lyžičku lekváru alebo džemu a zabalíme buchty. Necháme ich ešte chvíľu kysnúť.

4. Buchty paríme v parnom hrnci asi 10 minút. Podávame ich poliate rozpusteným maslom a posypané kakaom zmiešaným s práškovým cukrom.

TEXT LUCIA KUŠNÍROVÁ
FOTO ISIFA/SHUTTERSTOCK

Komentáre

  1. Soľ do kvásku? Veď tá bráni rastu kvasiniek. Nemá tam byť cukor?

  2. buchty na pare

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.