/ Recepty /

Poťahovaná čokoládová torta s banánmi

potahovana cokoladova torta s bananmi

Recept na parádnu čokoládovú tortu s banánmi poťahovanú marcipánom nám do redakcie poslala Táňa Fatricová. Ďakujeme a dobrú chuť!


Na tortu s priemerom 31 cm budeme potrebovať:

Piškóta:

12 vajec
500g práškového cukru
2 dcl oleja
2 dcl vody
200g čokolády
500g hladkej múky
2ks kypriaceho prášku do pečiva.
rum, rumovú esenciu
džem

Plnka:

1 a 1/2l mlieka
5ks čokoládových pudingov
250g práškového cukru
400g čokolády
400g masla
4ks banánov

Poťahová marcipánová hmota:

180g Jojo cukríkov
600g práškového cukru
2 pl vody
1 ml kyseliny citrónovej
0,50 cm plátok tuku CERA

Postup prípravy:

Postup prípravy piškóty:

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtka a cukor vymiešame do penista, pridáme  roztopenú vlažnú čokoládu, potom olej a vodu, múku, kypriaci prášok a nakoniec zľahka vyšľahané bielky. Maslom vymastíme formu na pečenie, vysypeme múkou a vylejeme cesto. Pečieme na 180 stupňov.

Postup prípravy plnky:

Z mlieka, pudingu  a cukru si uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Roztopíme si čokoládu a necháme vychladnúť na vlažnú teplotu. Maslo izbovej teploty vymiešame s čokoládou a zmiešame spolu s pudingom. Banány nakrájame na kolieska.

Spodný plát pokvapkáme a potrieme džemom, poukladáme banány a natrieme čokoládovým krémom. Tak isto to urobíme s ďalším plátom. Nakoniec zakryjeme posledným plátom a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Tortu dáme do druhého dňa vychladiť.

Postup prípravy marcipánovej hmoty:

Jojo cukríky dáme do misky roztopiť spolu s vodou, kyselinou citrónovou a Cerou do mikrovlnky. Mikrovlnku si nastavíme na najvyšší stupeň a na 2 minúty. Medzičasom vypneme, premiešame a opäť pokračujeme v roztápaní. Roztopené cukríky zmiešame s preosiatym cukrom a vypracujeme hmotu, s ktorou hneď pracujeme – vyvaľkáme a oparne položíme na tortu. Pekne pomaličky uhľadíme celú tortu, aj boky. Zvyšný marcipán na spodu odrežeme. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ak chceme čisto bielu hmotu, oddelíme nožíkom bielu časť cukríkov od ružovej. Môžeme použiť ľubovoľnú potravinársku farbu, krorú pridávame spolu s ingredienciami do misky na roztopenie. Na prácu s marcipánovou hmotou použijeme škrob, vtedy hmota netvrdne a dobre sa s ňou pracuje.

Tortička je pre milovníkov čokolády. Je vhodná aj ako vianočný dezert alebo aj na narodeniny.

–>

Komentáre

  1. Gobbledygook says:

    O ake Jojo cukriky ide? Marshmallows?

    1. ale fakt aké cukríky ide no vyzerá to dobre mňamky

      1. myslim, ze to budu isto Marshmallows

  2. Michal Bulla says:

    Pozrite si cakesdecor.com … tam je vela tort pre inspiraciu.

  3. Bibkapriel says:

    no marcipan sa to volat nemoze kedze marcipan je z mandli

  4. jeej moja torta..ani neviem ako sa sem dostala moja torta..A inak v nazve nieje napisany marcipan ,..ale potahovana torta…:-)))

  5. skusala som no ten krem mi vobec nechutil,vraciam sa k svojmu overenemu,slahanemu nad parou

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.