Ako si pripraviť chrumkavé pikantné krídelká
Je jedno, či si grilovačku zorganizujete pri ohni na chalupe alebo doma na záhrade za pomoci rúry, chutné chrumkavé krídelká by nemali na vašom stole chýbať.
Čas potrebný na prípravu: 1 HODINA
Ingrediencie:
1,5 kg kuracích krídiel (rozdelených v kĺbe)
3 strúčiky cesnaku
3 PL vínneho octu
1 PL mletej červenej papriky
1 PL kajenského korenia
1 PL strúhaného alebo 1/2 PL sušeného zázvoru
1 PL worcesterskej omáčky
2 PL morskej soli
4 PL čili omáčky podľa výberu
3 PL medu
viazanička tymianu alebo rozmarínu
Postup:
1. Vo veľkej mise zmiešame všetky ingrediencie. Kuracie krídelká umyjeme, pridáme do misy a dôkladne premiešame. Ak máme čas, necháme ich marinovať.
2. Rúru predhrejeme na 180 °C. Hlbší pekáč vystelieme papierom na pečenie a naukladáme naň krídelká. Pečieme 30 minút, priebežne kropíme zvyšnou marinádou. Potom teplotu zvýšime na 200 °C a necháme ich zapiecť podľa potreby (20-30 minút) dochrumkava, pravidelne kropiac marinádou. Hotové krídelká budú zlatisté a lepkavé.
3. Podávame so salsou podľa vlastného výberu, najlepšie sladko-pikantnou.
Text: Lucia Kušnírová
Foto: thinkstock.com
Rakovina
Včera sme si upiekli krídielka boli vinikajúce. Len som mala problém zohnať chilli omáčku.
Ale dnes som ju konečne našla a objedana. Nabudúce to skúsim aj s ňou.
http://www.extrapaliveomacky.sk/Blair-s-After-Death-sauce-d2.htm
Už sa teším.
Daftar 918Kiss – Uberwin.club Show more!