Pomôcka na plnenie klobás a jaterníc
Pomôcka je vyrobená na mlynček na mäso č. 8. Po vymontovaní stabilného a rotačného noža vložíme do mlynčeka na mäso plniaci nátrubok (rúrkový kužeľ) a naň vymedzovací krúžok.
Galéria
Po naskrutkovaní je mlynček pripravený na výrobu klobás alebo jaterníc. Plniaci nátrubok a vymedzovací krúžok musia byť odolné proti korózii. Nátrubok najlepšie vyrobíme z antikorového alebo pozinkovaného plechu hrubého 1,5 mm. Na vymedzovací krúžok je vhodný dural. Vybratie 3 × 4 mm v nátrubku aj krúžku vsúvame do výstupku v mlynčeku. Tak po priskrutkovaní zabránime nežiaducemu rotačnému pohybu uvedených súčiastok počas prevádzky.
Jozef Dobrovolný, Piešťany
Foto a kresby: autor
–>
Toto sme mali doma už pred dvadsiatimi rokmi 🙂 takže úžasná novinka!!! 🙂
Tesim sa na nejaky Vas dobry tip, ci navod. Isto by bol pre ostatnych velkym prinosom.
Originálny stojí 90 centov umelý a 2,30 kovový. Kto by sa doma trápil s jeho výrobou ?
na to mame namontovaný aj elektrický mlynček
Tento zlepšovák je na nič lebo klobásy sa nemajú plniť cez mlynček ale cez piestový plnič lebo mlynček rozdrtí štruktúru klobás a tým celé úsilie vyjde navnivoč.
nerobte zo seba somára, toto v domácich potrebách dostať za par drobných
naviac nepodarená, prechod ma byť kuže!!!!!!!!
To snad nie je mozne.Ktory blbec na toto prisiel…sak to som kupil za par korun v obchode.To skor by sa patrilo rozsirit zasobnik na vrchu mlynceka,lebo neviem,ci bude niekoho bavit davat jelitkovu kasu po 1 lyzicke a tlacit ju pritom dole. Ja som spravil letovackou dieru pribliznych rozmerov do plastovej misi,nad teplom ju dotvaroval a pripevnil na mlyncek.Takze davam plne hrste kase a mozem tlacit.A nepotrebujem kazdu blbost uverejnovat,pretoze by som si musel spravit vlastny mesacny casopis o 500 stranach. Aj tak je to o nicom,lebo mlyncekom sa nedaju creva dobre natlacit,jednoznacne treba piest.