mydielka plne kvetov
Galéria (10)

Mydielka plné kvetov

Využite leto, prázdniny a energiu slnka ukrytú v kvetoch. Zapojte aj deti a vyrobte si spolu s nimi veselé, voňavé mydielka plné kvetov. Stačí sa poobzerať po záhrade a vybrať vhodné bylinky. My sme použili lupienky ruží, okvetné lístky nechtíka a drobné kvietky levandule. Všetky tieto bylinky sú liečivé a malé kúsky kvietkov pôsobia v mydielku ako jemný peeling či masáž. Sú vhodné na občasné použitie.

Galéria

02 mydielka big image
03 mydielka big image
04 mydielka big image
05 mydielka big image
07 mydielka big image
08 mydielka big image
Čo budete potrebovať:
• bielu alebo priesvitnú mydlovú masu
• formičky na medovníky
• dosku na krájanie
• nožík
• bylinky (napr. levanduľu, nechtík, ružu)
• rajničku
• sklenený pohár (hrubostenný)
• vidličku
• špajdľu
• utierku
• prírodné lyko

Postup:
• Mydlovú masu nakrájajte na malé kocky.
• Pripravte si kvietky. Okvetné lístky ruže, levandule a nechtíka nakrájajte na čo najmenšie kúsky.
• Mydlové kocky vložte do pohára z tvrdého skla. Na dno rajničky dajte kúsok starého novinového papiera a naplňte ju vodou. Vložte do nej pohár s mydlom a vodu priveďte do varu. Mydlovú masu vo vodnom kúpeli miešajte vidličkou, až kým sa úplne nerozpustí, čo trvá asi päť minút.
• Formičku z medovníka pritlačte na sklenenú podložku a opatrne do nej vylejte rozpustenú mydlovú hmotu. Horúci pohár pridržiavajte pomocou utierky.
• Do mydlovej masy nasypte kvietky a zamiešajte ich špajdľou. Pozor, masa pomerne rýchlo tvrdne.
• Po stvrdnutí masy, čo je zhruba do pol hodiny, mydielko z formičky opatrne vytlačte.
• Ak chcete mydielko zavesiť, špajdľou prepichnite dierku a navlečte lykové vlákno.

Náš tip: Pohrajte sa so skombinovaním bielej a priesvitnej masy v jednom mydielku. Môžete si napríklad pripraviť niekoľko menších kúskov z bielej masy s rôznymi bylinkami a tie potom vo väčšej formičke zaliať priesvitnou mydlovou masou.

Vhodnú mydlovú masu dostanete kúpiť v predajniach Da Vinci v nákupných centrách Polus a Aupark v Bratislave.

Pripravila: Monika Králová
Foto: Petra Bošanská

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.