Príďte si vychutnať kus poctivej práce
Detaily sú tým, čo definuje poctivú prácu. Práve vďaka nim a šikovným rukám remeselníkov sa z bežného výrobku stáva majstrovské dielo. Rovnako ku svojej práci pristupujú aj sládkovia vo Velkých Popoviciach, ktorí už 143 rokov varia pivo Velkopopovický Kozel. Kus tejto práce vidno aj v štyroch slovenských reštauráciách, ktoré vynikajú nielen poctivým pivom, ale aj kvalitným remeslom.
Galéria
K dobrému pivu patrí aj príjemná atmosféra. Práve tá je kľúčom k perfektnému zážitku, ktorý na vás a vašich priateľov čaká v každej zo štyroch slovenských Kozlovien. Okrem poctivého nepasterizovaného Velkopopovického Kozla a chutných pokrmov z kvalitných surovín si v Prievidzi, Poprade, Bratislave a Žiline užijete aj neopakovateľný večer, a to vďaka útulnému interiéru.
Priestoru dominujú prírodné materiály, ktoré skrotili ruky šikovných českých remeselníkov. Kvôli pevnosti vyrobili stoly z masívneho dubového dreva, pri operadlách a závesných lampách zase zvolili pravú brašnársku kožu. Nohy stolov dotvárajú kovové kopýtka, ktoré sú natreté špeciálnou kováčskou farbou, aby si zachovali svoj jedinečný šmrnc.
Všetko drevo použité v interiéri je ošetrené olejom, aby sa ochránila jeho krásna prírodná farba. Atmosféru dotvára drevené obloženie stien vyrobené z kvalitnej sukovej dyhy. Nábytok v Kozlovniach tak dokonale pripomína kúsky, ktoré si pamätáme ešte z čias našich starých rodičov. Nad tým všetkým kraľuje socha kozla, strážcu pivovaru vo Velkých Popoviciach.
„Poctivý prístup k práci si vo Velkopopovickom pivovare veľmi vážime. Vždy sme sa našu radosť z dobre vykonaného remesla pri varení Kozla snažili preniesť aj medzi našich pivných priateľov. Preto v Kozlovnách panuje tradičná hostinská atmosféra, ktorú podčiarkuje skvelá domáca kuchyňa, ako aj duch samotného pivovaru pretavený do interiéru a exteriéru reštaurácie,“ vysvetľuje velkopopovický sládok Vojtěch Homolka.
Zraky všetkých prichádzajúcich pivárov už pri vchode uchváti netradičný výčap zasadený do dreva. Jeho dokonalosť dopĺňajú nerezové tanky, z ktorých vďaka moderným technológiám tečie rovnako chutné pivo, akoby ste ho pili priamo v pivovare. Návšteva Kozlovny má byť jednoducho o príjemnom zážitku a vychutnávaní Velkopopovického Kozla 11%, poctivého piva, ktoré je pre každého tou najlepšou odmenou za poctivú prácu.
Komentáre