Príďte si vychutnať kus poctivej práce

Príďte si vychutnať kus poctivej práce

Detaily sú tým, čo definuje poctivú prácu. Práve vďaka nim a šikovným rukám remeselníkov sa z bežného výrobku stáva majstrovské dielo. Rovnako ku svojej práci pristupujú aj sládkovia vo Velkých Popoviciach, ktorí už 143 rokov varia pivo Velkopopovický Kozel. Kus tejto práce vidno aj v štyroch slovenských reštauráciách, ktoré vynikajú nielen poctivým pivom, ale aj kvalitným remeslom.

K dobrému pivu patrí aj príjemná atmosféra. Práve tá je kľúčom k perfektnému zážitku, ktorý na vás a vašich priateľov čaká v každej zo štyroch slovenských Kozlovien. Okrem poctivého nepasterizovaného Velkopopovického Kozla a chutných pokrmov z kvalitných surovín si v Prievidzi, Poprade, Bratislave a Žiline užijete aj neopakovateľný večer, a to vďaka útulnému interiéru.

Priestoru dominujú prírodné materiály, ktoré skrotili ruky šikovných českých remeselníkov. Kvôli pevnosti vyrobili stoly z masívneho dubového dreva, pri operadlách a závesných lampách zase zvolili pravú brašnársku kožu. Nohy stolov dotvárajú kovové kopýtka, ktoré sú natreté špeciálnou kováčskou farbou, aby si zachovali svoj jedinečný šmrnc.

Všetko drevo použité v interiéri je ošetrené olejom, aby sa ochránila jeho krásna prírodná farba. Atmosféru dotvára drevené obloženie stien vyrobené z kvalitnej sukovej dyhy. Nábytok v Kozlovniach tak dokonale pripomína kúsky, ktoré si pamätáme ešte z čias našich starých rodičov. Nad tým všetkým kraľuje socha kozla, strážcu pivovaru vo Velkých Popoviciach.

„Poctivý prístup k práci si vo Velkopopovickom pivovare veľmi vážime. Vždy sme sa našu radosť z dobre vykonaného remesla pri varení Kozla snažili preniesť aj medzi našich pivných priateľov. Preto v Kozlovnách panuje tradičná hostinská atmosféra, ktorú podčiarkuje skvelá domáca kuchyňa, ako aj duch samotného pivovaru pretavený do interiéru a exteriéru reštaurácie,“ vysvetľuje velkopopovický sládok Vojtěch Homolka.

Zraky všetkých prichádzajúcich pivárov už pri vchode uchváti netradičný výčap zasadený do dreva. Jeho dokonalosť dopĺňajú nerezové tanky, z ktorých vďaka moderným technológiám tečie rovnako chutné pivo, akoby ste ho pili priamo v pivovare. Návšteva Kozlovny má byť jednoducho o príjemnom zážitku a vychutnávaní Velkopopovického Kozla 11%, poctivého piva, ktoré je pre každého tou najlepšou odmenou za poctivú prácu.

www.pivovarytopvar.sk

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.