Vynikajúca cukrovinka iba z 3 ingrediencií
Na výrobu týchto skvelých bonbónov budeme potrebovať iba tri ingrediencie. Kondenzované mlieko, kakao a maslo.
Galéria
Ingrediencie:1 kondenzované mlieko sladené, zahustené – Salko
3 PL kakaa
30 g masla
na obaľovanie ( čoko ryža, kakao, kokos… podľa chuti)
Postup:
Do panvice dáme kondenzované mlieko, pridáme 3 PL preosiateho kakaa a maslo. Na miernom ohni povaríme cca 8 – 10 minút od bodu varu. Stále miešame, má tendenciu prihorieť. Keď začne hmota hustnúť, odstavíme ju z ohňa. Celú zmes prelejeme na tanier a necháme cca 1/2 hodiny vychladnúť.
Potom malou lyžičkou odkrajujeme z masy a formujeme guľky vo veľkosti menšieho vlašského orecha. Ruky je dobre potrieť maslom, a tak šúľať guľky. Ja som si cca po každej tretej guľke umyla ruky studenou vodou a guľky sa formovali v pohode. Ušúľané guľky obalíme v obaľovacej zmesi podľa vlastnej chute. Uložíme do servírovacích papierov. Skladujeme v chladničke v uzatvorenej dóze.
fuj, vyzerá to hnusne, ako napdnute cervíkmi
co mas proti cervom,maso ako maso,a urcite zdravsie ako dnesne anabolikove kravy a kury
tvoj mozog je napadnuty, ty vylizanec!
určite to napadnutie mozgu poznas z vlastnej skúsenosti, chudáčik daj sa liečit, Bortak
sikovny recept… rychly , sladky 😀 mnam!
Relka ty si teda debil… naprdni sa sam… recept je vynikajuci a košičem vyzera vyborne.
Ty si určite vyšší stupeň, teda imbecil – Maria.Čo rozsievaš, to žneš. Moj nazor je, že vyzerá odporne. Keď má niekto iný názor ako ty, začneš ho hneď urážať. Nechaj ľudí vyjadriť názor a staraj sa o seba. Vyhľadaj odbornú pomoc.
Chcel by som jesť Tvoj vrchol kulinárskeho umenia, relka. Viem si predstaviť, aké gurmánske orgazmy svojím hosťom pripravuješ.
V Anglicku tento recept robili kamarátky z Brazílie a tvrdili , že je to ich ,, národný koláč ,, =) ale nespomeniem si na originálny názov.
prosím vás, ako dlho sa to dá skladovať? koľko pred Vianocami už to môžem urobiť? vyzerá to super a je to veľmi jednoduché 🙂