/ Recepty /

Vynikajúca cukrovinka iba z 3 ingrediencií

Vynikajúca cukrovinka iba z 3 ingrediencií

Na výrobu týchto skvelých bonbónov budeme potrebovať iba tri ingrediencie. Kondenzované mlieko, kakao a maslo.

Ingrediencie:

1 kondenzované mlieko sladené, zahustené – Salko
3 PL kakaa
30 g masla
na obaľovanie ( čoko ryža, kakao, kokos…  podľa chuti)

Postup:

Do panvice dáme kondenzované mlieko, pridáme 3 PL preosiateho kakaa a maslo. Na miernom ohni povaríme cca 8 – 10 minút od bodu varu. Stále miešame, má tendenciu prihorieť. Keď začne hmota hustnúť, odstavíme ju z ohňa. Celú zmes prelejeme na tanier a necháme cca 1/2 hodiny vychladnúť.

Potom malou lyžičkou odkrajujeme z masy a formujeme guľky vo veľkosti menšieho vlašského orecha. Ruky je dobre potrieť maslom, a tak šúľať guľky. Ja som si cca po každej tretej guľke umyla ruky studenou vodou a guľky sa formovali v pohode. Ušúľané guľky obalíme v obaľovacej zmesi podľa vlastnej chute. Uložíme do servírovacích papierov. Skladujeme v chladničke v uzatvorenej dóze.

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

Komentáre

  1. fuj, vyzerá to hnusne, ako napdnute cervíkmi

    1. disqus_E3fGMkIO5H says:

      co mas proti cervom,maso ako maso,a urcite zdravsie ako dnesne anabolikove kravy a kury

    2. Jakub Bortak says:

      tvoj mozog je napadnuty, ty vylizanec!

      1. určite to napadnutie mozgu poznas z vlastnej skúsenosti, chudáčik daj sa liečit, Bortak

  2. sikovny recept… rychly , sladky 😀 mnam!

  3. Relka ty si teda debil… naprdni sa sam… recept je vynikajuci a košičem vyzera vyborne.

    1. Ty si určite vyšší stupeň, teda imbecil – Maria.Čo rozsievaš, to žneš. Moj nazor je, že vyzerá odporne. Keď má niekto iný názor ako ty, začneš ho hneď urážať. Nechaj ľudí vyjadriť názor a staraj sa o seba. Vyhľadaj odbornú pomoc.

      1. Chcel by som jesť Tvoj vrchol kulinárskeho umenia, relka. Viem si predstaviť, aké gurmánske orgazmy svojím hosťom pripravuješ.

  4. V Anglicku tento recept robili kamarátky z Brazílie a tvrdili , že je to ich ,, národný koláč ,, =) ale nespomeniem si na originálny názov.

  5. prosím vás, ako dlho sa to dá skladovať? koľko pred Vianocami už to môžem urobiť? vyzerá to super a je to veľmi jednoduché 🙂

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.