Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Galéria (9)

Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou

Veľmi jednoduchý kávový zákusok so šťavnatou piškótou a skvelou čokoládovo-smotanovou polevou.

Galéria

Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou - _DSC4120
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou

Ingrediencie:

rozpis na plech 30 x 40 cm
1 HR = hrnček 300 ml

5 vajec
1 HR polohrubej múky
1 HR kryštálového cukru
1 HR Granka (ja som použila Nestlé – kakaový prášok)
3/4 HR oleja
1 prášok do pečiva

na poliatie:

150 ml uvarenej Nescafé ( 1 PL Nescafé a 150 ml vriacej vody)
1 KL cukru
1 pohár džemu – 330 ml ( najlepšie kyselkavý, u mňa višňový)

na polevu:

250 ml šľahačkovej smotany
200 g horkej čokolády

Postup:

Celé vajcia našľaháme. Pridáme cukor a šľaháme, kým dostaneme peknú, hustú krémovú hmotu. Pridáme olej, prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s Grankom a práškom do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.

Uvaríme Nescafé. Z upečenej piškóty odstránime papier a vrátime ju späť do plechu. Piškótu rovnomerne pomocou lyžice polejeme kávou. Ak sa na vrchnej strane piškóty oddeľuje „koža“ kludne ju stiahnite, pokiaľ to ide, lepšie bude držať poleva. Natrieme vrstvou džemu. Džem netreba ľutovať . 🙂

Šľahačkovú smotanu dáme zohriať do bodu varu, nalámeme do nej čokoládu a miešame, kým sa hmota spojí.

Nalejeme polevu na džem a necháme stuhnúť. Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle.

Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. silvia says:

    je to výborný zákusok, poznám to.

  2. janka says:

    výborný

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.