Kokosový zákusok, ktorý chutí ako nanuk Eskimo
Viete si pripomenúť tú lahodnú chuť kokosového nanuku Eskimu? Že nie? Tak náš dnešný zákusok vám spomienky osvieži.
Galéria
Ingrediencie:
4 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 hrnčeky polohrubej múky
2 KL prášku do pečiva
3 PL kakaa
Plnka:
500 ml mlieka
2 ks kokosového pudingu
150 g masla
1 kysla pochúťková smotana
150 g práškového cukru (cukor si regulujte podľa svojej chuti)
Postup:
Vajcia našľaháme s cukrami dopenista. Pridáme mlieko, prešľaháme, olej, prešľaháme. Nakoniec primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 – 30 minút. Skúška špajlou.
Pripravíme si plnku. V mlieku rozšľaháme pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Uvarený puding prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala pudingu a odložíme bokom, aby vychladol. Nemusíme tak miešať puding a neutvorí sa na ňom kôrka. Maslo našľaháme s práškovým cukrom. Vychladnutý puding preložíme do misky a prešľaháme ho. Potom po častiach prišľaháme smotanu.
Túto smotanovo-pudingovú masu po častiach zašľaháme do vymiešaného masla. Takto sa maslo nezrazí a krém bude hladký. Krém natrieme na vychladnutú piskotu, z ktorej sme stiahli papier a vrátili späť do plechu. Vrch môžeme pokvapkať čokoládou, alebo len posypať čokoládou, príp. kakaom.
Zákusok držíme v chladničke. Krájame nahriatym nožom na kocky.
Dobrú chuť 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Koláčik je výborný, robievam ho, dobre si na ňom pochutíte
aj ja ho robievam, je velmi chutny, niekedy pouzivam len plnku, naposledy na dcerkinu narodeninovu tortu, a napriek kokosovemu pudingu, nie je vobec sladky…
Perfektny kolacik.Dakujem za skvely recept:)