/ Recepty /

Kokosový zákusok, ktorý chutí ako nanuk Eskimo

kokosovy zakusok ktory chuti ako nanuk eskimo

Viete si pripomenúť tú lahodnú chuť kokosového nanuku Eskimu? Že nie? Tak náš dnešný zákusok vám spomienky osvieži.

Ingrediencie:

4 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 hrnčeky polohrubej múky
2 KL prášku do pečiva
3 PL kakaa
 
Plnka:


500 ml mlieka
2 ks kokosového pudingu
150 g masla
1 kysla pochúťková smotana  
150 g práškového cukru (cukor si regulujte podľa svojej chuti)
 
Postup:
 
Vajcia našľaháme s cukrami dopenista. Pridáme mlieko, prešľaháme, olej, prešľaháme. Nakoniec primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 – 30 minút. Skúška špajlou.
 
 

 
Pripravíme si plnku. V mlieku rozšľaháme pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Uvarený puding prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala pudingu a odložíme bokom, aby vychladol. Nemusíme tak miešať puding a neutvorí sa na ňom kôrka. Maslo našľaháme s práškovým cukrom. Vychladnutý puding preložíme do misky a prešľaháme ho. Potom po častiach prišľaháme smotanu.
 

Túto smotanovo-pudingovú masu po častiach zašľaháme do vymiešaného masla. Takto sa maslo nezrazí a krém bude hladký. Krém natrieme na vychladnutú piskotu, z ktorej sme stiahli papier a vrátili späť do plechu. Vrch môžeme pokvapkať čokoládou, alebo len posypať čokoládou, príp. kakaom.

 
Zákusok držíme v chladničke. Krájame nahriatym nožom na kocky. 

Dobrú chuť 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

 

Komentáre

  1. Renata Tomasyova says:

    Koláčik je výborný, robievam ho, dobre si na ňom pochutíte

  2. Dzurdzinka says:

    aj ja ho robievam, je velmi chutny, niekedy pouzivam len plnku, naposledy na dcerkinu narodeninovu tortu, a napriek kokosovemu pudingu, nie je vobec sladky…

  3. Perfektny kolacik.Dakujem za skvely recept:)

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.