/ Recepty /

Viete si pripraviť vlastné linecké cesto?

Viete si pripraviť vlastné linecké cesto?

Kupujete polotovar alebo si radšej spravíte linecké cesto doma? Ak spadáte do prvej kategórie, najbližšie si skúste vyrobiť svoje vlastné cesto, uvidíte, aké je to jednoduché. My vám povieme, ako na to. 

Ingrediencie:

370 g polohrubej múky
250 g masla
120 g práškového cukru
1/2 prášku do pečiva
z 1/2 citróna postrúhaného citróna
1 žĺtok

Postup:

Preosiatu múku, práškový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, prášok do pečiva zmiesime so studeným maslom (môžeme nakrájať na kúsky) a žĺtkom. Cesto nemiesime dlho. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky zachladiť. Cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme pri teplote 180 stupňov iba 5 – 7 minút. Dávame pozor, rýchlo zhoria. Plech sa môže vystlať papierom na pečenie, alebo ja zvyknem len potrieť papierom od masla. Hotové linecké zlepujeme džemom a posypeme práškovým cukrom (plniť možno aj nutelou, krémom…).

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

Komentáre

  1. ja mám recept na iné gramáže ale skoro to isté….a vôbec ho nedávam do chladničky …

  2. Pomer základných ingrediencií múka:tuk:cukor = 3:2:1.Čiže cca tak, ako je uvedené v recepte. Len ja dávam na 370g múky, 4 žĺtka a žiadny prášok do pečiva, pretože my chemické prísady nemusíme. Mňa keď niekto ponúkne zákuskom, ihneď cítim, či tam je prášok do pečiva … hnusná chuť.

    1. presne tak,moja reč,a robím to tak ako ty

  3. to je pravda aj ja cítim prášok do pečiva v zákuskoch, mne začne tŕpnuť jazyk 🙂

  4. My voláme cesto 3,2,1,4 -múky, masla, cukru, žĺtky+ citrónovú kôru a z múky odoberiem dve lyžice a dodám mleté orechy

  5. Ja som pred chvíľkou do robila linecké cesto. Dala som 185g polohrubej múky, 125g hery (maslová príchuť), 60g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1/4 lyžičky prášku do pečiva a žltok.
    To som si urobila linecké cesto na sušienky. Mňam.

  6. najlepší recept:30 dkg hladká múka 00 špecial /Tesco/, 15 dkg maslo, 9 dkg práškový cukor, 2 žltka, 1 vanilkový cukor, 1/2 citrónová šťava. piecť pri 160 st. cca 10 min.
    ,

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.