
Šťavnatý rebarborový koláč z kyslej smotany
Rebarborová sezóna je v plnom prúde, tak prečo z nej nevyťažiť to najlepšie? Napríklad vynikajúci rebarborový koláč so smotanou...
Ingrediencie:
350 g hladkej múky
1/2 ČL soli
2 ČL škorice
60 g masla izbovej teploty
250 g hnedého cukru
1 vajce
240 g kyslej smotany
3 ČL vanilkového extraktu
440 g rebarbory
1/4 ČL muškátového oriešku
1 ČL sódy bikarbóny
50 g hnedého alebo aj bieleho cukru na posypanie
25 g mandľových plátkov
Postup:
Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Vymastíme si tortovú formu (priemer cca 26cm) a na dno dáme papier na pečenie. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce a vyšľaháme do peny. Potom postupne pridáme kyslú smotanu a vanilku, a ostatné sypké ingrediencie…
Na koniec do cesta zamiešame na cca 1 cm nakrájanú očistenú rebarboru.
Cesto navrstvíme do formy, vrch posypeme plátkami mandlí a cukrom.
Pečieme cca 1 hodinu 10 minút. Vychladnutý koláč podávame napríklad so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou.
Dobrú chuť!
Pečieme cca 1 hodinu 10 minút ? ….
pre nechápavých 70 minút…
Mne stacilo len 35 minut
Vyzerá fantasticky.