image 21930 25 v1

Šťavnatý rebarborový koláč z kyslej smotany

Rebarborová sezóna je v plnom prúde, tak prečo z nej nevyťažiť  to najlepšie? Napríklad vynikajúci rebarborový koláč so smotanou...

Ingrediencie:

350 g hladkej múky
1/2 ČL soli
2 ČL škorice
60 g masla izbovej teploty
250 g hnedého cukru
1 vajce
240 g kyslej smotany
3 ČL vanilkového extraktu
440 g rebarbory
1/4 ČL muškátového oriešku
1 ČL sódy bikarbóny
50 g hnedého alebo aj bieleho cukru na posypanie
25 g mandľových plátkov

Postup:

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Vymastíme si tortovú formu (priemer cca 26cm) a na dno dáme papier na pečenie. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce a vyšľaháme do peny. Potom postupne pridáme kyslú smotanu a vanilku, a ostatné sypké ingrediencie…

Na koniec do cesta zamiešame na cca 1 cm nakrájanú očistenú rebarboru.

Cesto navrstvíme do formy, vrch posypeme plátkami mandlí a cukrom.

Pečieme cca 1 hodinu 10 minút. Vychladnutý koláč podávame napríklad so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou.

rebarbora

rebarbora

Dobrú chuť!

dulce-de-leche.eu

  1. sima says:

    Pečieme cca 1 hodinu 10 minút ? ….

    1. Nikita says:

      pre nechápavých 70 minút…

      1. Anonym says:

        Mne stacilo len 35 minut

  2. dbiros says:

    Vyzerá fantasticky.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje