image 49379 25 v1

Šťavnatý čerešňový závin z lístkového cesta

Najšťavnatejší čerešňový závin z lístkového cesta môže byť na stole aj u vás doma.

Ingrediencie:

1 balenie lístkového cesta (300 g),

čerešne (1 000 g),

1/2 hrnčeka trstinového cukru,

1/2 hrnčeka strúhanky,

1/2 hrnčeka mletých (sekaných) orechov,

2 PL masla.

Postup:

Lístkové cesto vyvaľkajte na tenko. Roztopte maslo (trochu si nechajte na potretie závinu), vmiešajte do neho strúhanku a opražte do zlata. Na cesto navrstvite opraženú strúhanku, poukladajte čerešne, posypte cukrom spolu s orechmi a opatrne zaviňte. Závin potrite zvyšným maslom a pečte v rúre vyhriatej na 190° približne 35 až 40 minút.

tip

Na zvýraznenie chuti môžete pridať 1 čajovú lyžičku škorice.

text Michaela Donauerová
foto isifa/Shutterstock
zdroj časopis Tvorivé bývanie

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.