Šťavnatý čerešňový závin z lístkového cesta

29.06.2018
29.06.2018 (0)
Šťavnatý čerešňový závin z lístkového cesta

Najšťavnatejší čerešňový závin z lístkového cesta môže byť na stole aj u vás doma.

Ingrediencie:

1 balenie lístkového cesta (300 g),

čerešne (1 000 g),

1/2 hrnčeka trstinového cukru,

1/2 hrnčeka strúhanky,

1/2 hrnčeka mletých (sekaných) orechov,

2 PL masla.

Postup:

Lístkové cesto vyvaľkajte na tenko. Roztopte maslo (trochu si nechajte na potretie závinu), vmiešajte do neho strúhanku a opražte do zlata. Na cesto navrstvite opraženú strúhanku, poukladajte čerešne, posypte cukrom spolu s orechmi a opatrne zaviňte. Závin potrite zvyšným maslom a pečte v rúre vyhriatej na 190° približne 35 až 40 minút.

tip

Na zvýraznenie chuti môžete pridať 1 čajovú lyžičku škorice.

text Michaela Donauerová
foto isifa/Shutterstock
zdroj časopis Tvorivé bývanie

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Prečítajte si
Reklama