Šťavnatý čerešňový závin z lístkového cesta
Najšťavnatejší čerešňový závin z lístkového cesta môže byť na stole aj u vás doma.
Ingrediencie:
1 balenie lístkového cesta (300 g),
čerešne (1 000 g),
1/2 hrnčeka trstinového cukru,
1/2 hrnčeka strúhanky,
1/2 hrnčeka mletých (sekaných) orechov,
2 PL masla.
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkajte na tenko. Roztopte maslo (trochu si nechajte na potretie závinu), vmiešajte do neho strúhanku a opražte do zlata. Na cesto navrstvite opraženú strúhanku, poukladajte čerešne, posypte cukrom spolu s orechmi a opatrne zaviňte. Závin potrite zvyšným maslom a pečte v rúre vyhriatej na 190° približne 35 až 40 minút.
tip
Na zvýraznenie chuti môžete pridať 1 čajovú lyžičku škorice.
text Michaela Donauerová
foto isifa/Shutterstock
zdroj časopis Tvorivé bývanie
Komentáre