/ Recepty /

Šťavnatý čerešňový závin z lístkového cesta

image 49379 25 v1

Najšťavnatejší čerešňový závin z lístkového cesta môže byť na stole aj u vás doma.

Ingrediencie:

1 balenie lístkového cesta (300 g),

čerešne (1 000 g),

1/2 hrnčeka trstinového cukru,

1/2 hrnčeka strúhanky,

1/2 hrnčeka mletých (sekaných) orechov,

2 PL masla.

Postup:

Lístkové cesto vyvaľkajte na tenko. Roztopte maslo (trochu si nechajte na potretie závinu), vmiešajte do neho strúhanku a opražte do zlata. Na cesto navrstvite opraženú strúhanku, poukladajte čerešne, posypte cukrom spolu s orechmi a opatrne zaviňte. Závin potrite zvyšným maslom a pečte v rúre vyhriatej na 190° približne 35 až 40 minút.

tip

Na zvýraznenie chuti môžete pridať 1 čajovú lyžičku škorice.

text Michaela Donauerová
foto isifa/Shutterstock
zdroj časopis Tvorivé bývanie

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.