/ Recepty /

Recept na Pavlovovej tortu s parížskou šľahačkou a ovocím

Recept na Pavlovovej tortu s parížskou šľahačkou a ovocím

Pavlova torta je obľúbeným dezertom, s ktorým ste už určite stretli. Vyskúšajte si ju aj pripraviť pomocou nášho receptu.

Ingrediencie:

300 g vaječných bielkov (asi 8 – 10 vajec)
2 1/2 šálky kryštálového cukru (moja šálka má 250ml)
2 1/2 ČL octu
2 1/2 PL kukuričného škrobu
3 parížske šľahačky
ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
čokoládová poleva

Postup:

Bielky si vyšľaháme do peny . Potom pridáme ocot, kukuričný škrob, a za stáleho šľahania postupne po častiach pridávame cukor. Šľaháme, kým nám nevznikne pevný a hustý sneh.
Na plechy vystlané papierom na pečenie si predkreslíme 3 kruhy s priemerom 20 cm. Na každý kruh nanesieme bielkovú penu a roztrieme do kruhu. Ak chcete piecť všetky 3 plechy naraz, použite teplovzdušnú rúru . Najprv si ju predhrejeme na 180 stupňov a keď vložíme plechy, teplotu znížime na 100 stupňov. Pečieme 1 a 1/4 hodiny. Rúru vypneme, neotvárame a pláty v nej necháme úplne vychladnúť .
Tesne pred podávaním ich plníme vyšľahanou parížskou šľahačkou a ovocím. Na záver polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme podľa chuti.

Dobrú chuť 🙂

Dulce-de-leche.eu 

Komentáre

  1. Torta Pavlovovej.

  2. Volá sa Pavlovovej torta, nie Pavlova. Opravte si tú chybu, prosím.

  3. Staci vymenit slovosled, oficialne sa oznacuje torta Pavlova.

  4. pavlovovej nebo pavlova-hlavně že dobrý

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.