Recept na Pavlovovej tortu s parížskou šľahačkou a ovocím
Pavlova torta je obľúbeným dezertom, s ktorým ste už určite stretli. Vyskúšajte si ju aj pripraviť pomocou nášho receptu.
Ingrediencie:
300 g vaječných bielkov (asi 8 – 10 vajec)
2 1/2 šálky kryštálového cukru (moja šálka má 250ml)
2 1/2 ČL octu
2 1/2 PL kukuričného škrobu
3 parížske šľahačky
ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
čokoládová poleva
Postup:
Bielky si vyšľaháme do peny . Potom pridáme ocot, kukuričný škrob, a za stáleho šľahania postupne po častiach pridávame cukor. Šľaháme, kým nám nevznikne pevný a hustý sneh.
Na plechy vystlané papierom na pečenie si predkreslíme 3 kruhy s priemerom 20 cm. Na každý kruh nanesieme bielkovú penu a roztrieme do kruhu. Ak chcete piecť všetky 3 plechy naraz, použite teplovzdušnú rúru . Najprv si ju predhrejeme na 180 stupňov a keď vložíme plechy, teplotu znížime na 100 stupňov. Pečieme 1 a 1/4 hodiny. Rúru vypneme, neotvárame a pláty v nej necháme úplne vychladnúť .
Tesne pred podávaním ich plníme vyšľahanou parížskou šľahačkou a ovocím. Na záver polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme podľa chuti.
Dobrú chuť 🙂
Torta Pavlovovej.
Volá sa Pavlovovej torta, nie Pavlova. Opravte si tú chybu, prosím.
Staci vymenit slovosled, oficialne sa oznacuje torta Pavlova.
pavlovovej nebo pavlova-hlavně že dobrý
Dobrý podvečer chcem sa opýtať či si môžem dať všetky 3 pláty na papier vopred, kým sa mi chladí ten predošlý? Mám obyčajnú trúbu nie je teplovzdušná. Neviem piecť všetky naraz, ďakujem pekne