/ Recepty /

Skvelý ryžový koláč podľa toskánskej receptúry

image 39384 25 v1

Špeciálna variácia ryžového nákypu prevoňaná vanikou a citrónovou kôrou.

Ingrediencie:

250 g kryštálového cukru
100 g krátkozrnnej ryže (vhodnej na rizoto )
2 štipky soli
6 vajec
60 ml rumu, brandy alebo likéru (ja som použila karamelový likér)
kôra z 1 citrónu (najlepšie v bio kvalite)
1 ČL vanilkového extraktu
500 ml teplého plnotučného mlieka

Postup:

Prichystáme si 23 – 25 cm tortovú formu, ktorú si vymažeme maslom a vysypeme cukrom. Ryžu si povaríme vo vriacej vode so štipkou soli, asi 10 minút.

Vymiešame si spolu vajcia, likér, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a cukor. Pridáme teplé mlieko a ryžu.

Nalejeme do pripravenej formy (konzistencia bude veľmi tekutá, ale nezľaknite sa, presne taká má byť ) a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 – 60 minút, kým bude povrch zlatohnedý.

Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a podávame.

My sme si ho trošku osviežili čerstvými malinami a posypali škoricovým cukrom.

Dobrú chuť 🙂

dulce-de-leche.eu 

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.