image 39384 25 v1

Skvelý ryžový koláč podľa toskánskej receptúry

Špeciálna variácia ryžového nákypu prevoňaná vanikou a citrónovou kôrou.

Ingrediencie:

250 g kryštálového cukru
100 g krátkozrnnej ryže (vhodnej na rizoto )
2 štipky soli
6 vajec
60 ml rumu, brandy alebo likéru (ja som použila karamelový likér)
kôra z 1 citrónu (najlepšie v bio kvalite)
1 ČL vanilkového extraktu
500 ml teplého plnotučného mlieka

Postup:

Prichystáme si 23 – 25 cm tortovú formu, ktorú si vymažeme maslom a vysypeme cukrom. Ryžu si povaríme vo vriacej vode so štipkou soli, asi 10 minút.

Vymiešame si spolu vajcia, likér, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a cukor. Pridáme teplé mlieko a ryžu.

Nalejeme do pripravenej formy (konzistencia bude veľmi tekutá, ale nezľaknite sa, presne taká má byť ) a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 – 60 minút, kým bude povrch zlatohnedý.

Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a podávame.

My sme si ho trošku osviežili čerstvými malinami a posypali škoricovým cukrom.

Dobrú chuť 🙂

dulce-de-leche.eu 

  1. Sylvia says:

    Neodporúčam, cesto je naozaj veľmi tekuté, takmer všetko vytieklo. Dala by som tam viacej ryže a menej mlieka

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje