Skvelý ryžový koláč podľa toskánskej receptúry

10.03.2017
10.03.2017 (0)
Skvelý  ryžový koláč podľa toskánskej receptúry

Špeciálna variácia ryžového nákypu prevoňaná vanikou a citrónovou kôrou.

Ingrediencie:

250 g kryštálového cukru
100 g krátkozrnnej ryže (vhodnej na rizoto )
2 štipky soli
6 vajec
60 ml rumu, brandy alebo likéru (ja som použila karamelový likér)
kôra z 1 citrónu (najlepšie v bio kvalite)
1 ČL vanilkového extraktu
500 ml teplého plnotučného mlieka

Postup:

Prichystáme si 23 - 25 cm tortovú formu, ktorú si vymažeme maslom a vysypeme cukrom. Ryžu si povaríme vo vriacej vode so štipkou soli, asi 10 minút.

Vymiešame si spolu vajcia, likér, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a cukor. Pridáme teplé mlieko a ryžu.

Nalejeme do pripravenej formy (konzistencia bude veľmi tekutá, ale nezľaknite sa, presne taká má byť ) a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 - 60 minút, kým bude povrch zlatohnedý.

Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a podávame.

My sme si ho trošku osviežili čerstvými malinami a posypali škoricovým cukrom.

Dobrú chuť :-)

dulce-de-leche.eu 

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Prečítajte si
Reklama