Šišky jablkovo-pudingové

24.02.2010
24.02.2010 (0)
Šišky jablkovo-pudingové
Recept na jablkovo-pudingové šišky
Cesto: 
150 g hladkej múky
4 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
75 g tvarohu
50 ml mlieka
50 ml oleja
40 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
 
Jablčná plnka: 
1 väčšie jablko
1 lyžica citrónovej šťavy
 
Pudingová plnka: 
1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
20 g cukru
250 ml (1/4 l) mlieka
práškový cukor

1. Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom a preosejeme do misy. Vmiešame zvyšné prísady a hnetieme elektrickým ručným šľahačom (hnetacie metly) na najvyššie obrátky do hladkého cesta.

2. Na jablčnú plnku ošúpeme jablko, rozkrojíme a odstránime jadrovníky. Rozkrájame ho na 12 kúskov a pokvapkáme citrónovou šťavou.

3. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí. Do každej pridáme 1 ks jablka a vytvoríme guľôčku tak, aby jablčný kúsok zostal uprostred. Cestové guľky usmažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista, vyberieme a necháme oschnúť na rošte na pečenie alebo na kuchynskom papieri.

4. Na pudingovú plnku pripravíme puding z pudingového prášku, cukru a mlieka podľa návodu na obale. Puding necháme za stáleho miešania vychladnúť.

5. Puding nalejeme do plniaceho vrecka so špičkou a plníme ním ešte vlažné šišky. Tesne pred podávaním pocukrujeme hotové šišky múčkovým cukrom.

Doba prípravy: 50 minút


Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Prečítajte si
Reklama