/ Recepty /

Šišky jablkovo-pudingové

sisky jablkovo pudingove

Recept na jablkovo-pudingové šišky

Cesto: 
150 g hladkej múky
4 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
75 g tvarohu
50 ml mlieka
50 ml oleja
40 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
 
Jablčná plnka: 
1 väčšie jablko
1 lyžica citrónovej šťavy
 
Pudingová plnka: 
1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
20 g cukru
250 ml (1/4 l) mlieka
práškový cukor

1. Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom a preosejeme do misy. Vmiešame zvyšné prísady a hnetieme elektrickým ručným šľahačom (hnetacie metly) na najvyššie obrátky do hladkého cesta.

2. Na jablčnú plnku ošúpeme jablko, rozkrojíme a odstránime jadrovníky. Rozkrájame ho na 12 kúskov a pokvapkáme citrónovou šťavou.

3. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí. Do každej pridáme 1 ks jablka a vytvoríme guľôčku tak, aby jablčný kúsok zostal uprostred. Cestové guľky usmažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista, vyberieme a necháme oschnúť na rošte na pečenie alebo na kuchynskom papieri.

4. Na pudingovú plnku pripravíme puding z pudingového prášku, cukru a mlieka podľa návodu na obale. Puding necháme za stáleho miešania vychladnúť.

5. Puding nalejeme do plniaceho vrecka so špičkou a plníme ním ešte vlažné šišky. Tesne pred podávaním pocukrujeme hotové šišky múčkovým cukrom.

Doba prípravy: 50 minút

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.