Prípravu klasickej bublaniny zvládne naozaj každý

25.03.2014
25.03.2014 (6) (1)
Prípravu klasickej bublaniny zvládne naozaj každý

Rýchly a chutný koláč, ktorý pozná hádam každý. Ale skúšali ste už aj jeho jednoduchú prípravu? 

Ingrediencie:

3 vajcia (väčšie)
1 hrnček jemného kryštálového cukru
125 g masla (roztopeného)
200 g pochúťkovej smotany
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 škoricový cukor
čerstvé ovocie (podľa ľubovôle alebo kompótované - u mňa 2 x 420 g plechovka marhúľ)
plech o rozmerov 30 x 40 cm
hrnček = 250 ml

Postup:

Vajcia našľaháme. Pridáme cukor a slahame, kým sa cukor nerozpustí. Do dobre našľahaných vajec pridáme roztopené, vychladnuté maslo. Dobre prešľaháme. Postupne pridávame smotanu a opäť dobre prešľaháme.

Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plechu a uložíme naň na menšie kúsky pokrájané ovocie. Posypeme škoricovým cukrom (ak nemáte radi škoricu, tak tento krok vynechajte).

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180 stupäňov C asi 25 - 30 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame na kocky. Môžeme podávať na tanieriku s malým množstvom zvyšnej smotany.
Dobrú chuť!

bublanina

bublanina

bublanina

bublanina

bublanina

bublanina

adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
BD | 25.03.2014, 16:58
Pouzivam jednoduchsiu verziu (a som s nou spokojny), zakladna mierka je hrncek: 3 x polohruba muka 2 x cukor krystal 1 x mlieko 1/2 x olej (slnecnicovy alebo repkovy) a potom 1 prasok do peciva 1 vanilkovy cukor 3 vajcia Suche zmiesat, pridat tekute (mlieko, olej, vajcia) a zamiesat, staci vareskou. A len dat na plech. A samozrejme ovocie na to.
Prečítajte si
Reklama