/ Recepty /

Prípravu klasickej bublaniny zvládne naozaj každý

image 21008 25 v1

Rýchly a chutný koláč, ktorý pozná hádam každý. Ale skúšali ste už aj jeho jednoduchú prípravu? 

Ingrediencie:

3 vajcia (väčšie)
1 hrnček jemného kryštálového cukru
125 g masla (roztopeného)
200 g pochúťkovej smotany
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 škoricový cukor
čerstvé ovocie (podľa ľubovôle alebo kompótované – u mňa 2 x 420 g plechovka marhúľ)
plech o rozmerov 30 x 40 cm
hrnček = 250 ml

Postup:

Vajcia našľaháme. Pridáme cukor a slahame, kým sa cukor nerozpustí. Do dobre našľahaných vajec pridáme roztopené, vychladnuté maslo. Dobre prešľaháme. Postupne pridávame smotanu a opäť dobre prešľaháme.

Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plechu a uložíme naň na menšie kúsky pokrájané ovocie. Posypeme škoricovým cukrom (ak nemáte radi škoricu, tak tento krok vynechajte).

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180 stupäňov C asi 25 – 30 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame na kocky. Môžeme podávať na tanieriku s malým množstvom zvyšnej smotany.
Dobrú chuť!

bublanina recept

bublina

bublina

bublanina

bublanina

bublanina

adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

  1. Pouzivam jednoduchsiu verziu (a som s nou spokojny), zakladna mierka je hrncek:
    3 x polohruba muka
    2 x cukor krystal
    1 x mlieko
    1/2 x olej (slnecnicovy alebo repkovy)
    a potom
    1 prasok do peciva
    1 vanilkovy cukor
    3 vajcia

    Suche zmiesat, pridat tekute (mlieko, olej, vajcia) a zamiesat, staci vareskou. A len dat na plech. A samozrejme ovocie na to.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.