Pripravte si levanduľovú zmrzlinu
Máte radi zmrzlinu a levanduľu? Skúste tieto dve veci spojiť a potešte svoje chuťové poháriky výnimočným osviežením.
Galéria
Suroviny:500ml šľahačkovej smotany
1 tuba zahusteného mlieka 170 g (použila som od Nestlé)
100g bielej čokolády
3 žĺtka
5-6 stoniek čerstvej levandule (ak nemáte čerstvú, použite 4KL sušenej levandule)
Postup:
Šľahačkovú smotanu dáme do hrnca. Pridáme sladené mlieko a levanduľu. Zohrejeme, nevaríme! Necháme postáť 30 minút. Potom levanduľu scedíme. Žĺtka vyšľaháme a pridáme do smotany. Prešľaháme spolu. Dáme zohriať na miernom ohni, ale opäť nevaríme! Pridáme polámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Potom zmes prelejeme do uzatvárateľnej dózy. Necháme dobre vychladnúť. Uzavrieme a odložíme do mrazničky. Vždy po hodine dobre premiešame (najlepšie vidličkou) a uložíme späť do mrazničky. Premiešanie každú hodinu, opakujeme aspoň 4-krát .
Ja som nechala potom celú noc v mrazničke a podávala som na druhý deň. Zmrzlina je výborná, len má jednu chybu – je jej žalostne málo:)
Prajem vám jedinečný chuťový zážitok!
ddd…