/ Recepty /

Nevšedný chuťový zážitok: Cheesecake z bielej čokolády a maracuje

image 38812 25 v1

Zohnať v našich končinách maracuju už nie je taký nadľudský výkon, ako tomu bolo pred pár rokmi. Ak milujete jej chuť, tento cheesecake môže byť pre vás výborným spôsobom ako ju zužitkovať.

Ingrediencie:

Základ:

2 šálky kokosových sušienok (pomletých – cca 200g)
1/2 ČL mletého zázvoru
1/2 ČL škorice
1/2 šálky strúhaného kokosu
100 g roztopeného masla
1 PL kokosového oleja

Krém:

500 g mascarpone
1/2 šálky kryštálového cukru
1 ČL pomarančovej kôry
4 plátky želatíny
200 g bielej čokolády
1 šálka (250 ml) šľahačky

Poleva:

1/2 šálky dužiny z maracují (cca 4 maracuje)
cukor (podľa chuti)
2-3 PL vody
kukuričný škrob (cca 1 PL lyžica)

Postup:

Sušienky si zmiešame s ostatnými ingredienciami a vzniknuté cesto potom lyžicou (alebo rukami) natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom cca 20 cm. Dáme stuhnúť do chladu.

Medzitým si vymiešame mascarpone s cukrom a pomarančovou kôrou. Pridáme roztopenú a mierne vychladnutú bielu čokoládu, šľahačku (nevyšľahanú) a želatínu (ktorú sme si nechali zmäknúť v studenej vode, vyžmýkali a následne roztopili – ja na to používam mikrovlnku) a spolu vyšľaháme. Nešľaháme príliš dlho, iba do momentu, kým sa všetko nespojí.

Šľahačku aj mascarpone odporúčam používať izbovej teploty, nie priamo z chladničky, aby sa vám krém nezrazil). Krém nalejeme na sušienkový základ a necháme stuhnúť najmenej 6 hodín.

Potom na vrch navrstvíme polevu, ktorú si pripravíme tak, že si zohrejeme maracujovú dužinu s cukrom. Potom pridáme kukuričný škrob rozmiešaný vo vode a uvaríme na polohustú konzistenciu. Mierne vychladnuté navrstvíme na cheesecake a necháme ešte stuhnúť. Poprípade, ak nechcete mať tepelne upravovanú polevu, tak stačí, keď budete polievať cheesecake pri podávaní len čistou maracujovou dužinou.

Dobrú chuť!

Text a foto: dulce-de-leche.eu

Komentáre

  1. Po Slovensky neviete piecť a variť ??? Aké to „cheéééscáááke “ ???????Čo je to za humus ???

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.