image 31051 25 v1

Prepletané vianočné perníky s melasou

Perníky k Vianociam jednoducho patria. Ak ste sa ešte nerozhodli, aké budete piecť tento rok, skúste náš tip na prípravu prepletaných perníkov sladených melasou.

Ingrediencie:

1 šálka zmäknutého masla ( 227g masla )
1 šálka hnedého cukru (moja šálka má objem 250ml )
3/4 šálky melasy (kúpite v bio predajniach so zdravou výživou )
1 ČL soli
2 ČL škorice
2 ČL mletého zázvoru
1/4 ČL mletých klinčekov
1/4 ČL instantnej kávy
1/2 ČL vanilky
1 vajce
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
3 1/2 šálky hladkej múky 

Postup:

S mixérom si vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme melasu, prešľaháme, potom pridáme vajce a všetky ostané suroviny. Premixujeme, kým sa suroviny nespoja. Cesto je veľmi lepkavé, tak sa nezľaknite. Rozdeľte ho na dve polovice, každú zabaľte do fólie a odložte do chladu aspoň na 8 hodín.

Potom si cesto rozvaľkáme (nie príliš natenko) a môžeme si z neho vykrojiť klasické perníkové tvary, alebo sa trosku pohrať a spraviť si takéto efektné prepletance. Postup ako na to, nájdete napríklad TU.

Perníky ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút.

Zatiaľ nemám skúsenosť,ako dlho vydržia uskladnené,keďže sa vždy hneď zjedli :-).


Dobrú chuť a príjemné vianočné pečenie!

Dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.