Neviete, ako si vychutnať hurmikaki? Skúste s kardamónom a gréckym jogurtom!
Nebojte sa siahnuť po ovocí, ktoré momentálne tróni na poličkách v supermarketoch a využite ho napríklad takýmto spôsobom v podobe pečeného, skaramelizovaného zázraku.
Pečené hurmikaki s kardamónom a gréckym jogurtom
Na jednu porciu budete potrebovať :
1 zrelé hurmikaki
3 PL javorového sirupu (alebo medu)
1 PL vody
1 vanilkový struk
šťavu z limetky
1/4 ČL mletého kardamónu
1 PL masla
grécky jogurt
Pekanové orechy (vhodné by boli aj pistácie)
Postup:
Hurmikaki si ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Uložíme do zapekacej misky a pofŕkame limetkovou šťavou. Javorový sirup si zmiešame s vodou, kardamónom, vanilkou a nalejeme na hurmikaki. Medzi ne dáme aj prázdny vanilkový struk. Pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút. Necháme mierne vychladnúť a podávame s gréckym jogurtom, preliate skaramelizovanou šťavou a opečenými orieškami.
Dobrú chuť 🙂
Text a foto: dulce-de-leche.eu
Komentáre