Neviete, ako si vychutnať hurmikaki? Skúste s kardamónom a gréckym jogurtom!

Neviete, ako si vychutnať hurmikaki? Skúste s kardamónom a gréckym jogurtom!

Nebojte sa siahnuť po ovocí, ktoré momentálne tróni na poličkách v supermarketoch a využite ho napríklad takýmto spôsobom v podobe pečeného, skaramelizovaného zázraku.

Pečené hurmikaki s kardamónom a gréckym jogurtom

Na jednu porciu budete potrebovať :

1 zrelé hurmikaki
3 PL javorového sirupu (alebo medu)
1 PL vody
1 vanilkový struk
šťavu z limetky
1/4 ČL mletého kardamónu
1 PL masla
grécky jogurt
Pekanové orechy (vhodné by boli aj pistácie)

Postup:

Hurmikaki si ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Uložíme do zapekacej misky a pofŕkame limetkovou šťavou. Javorový sirup si zmiešame s vodou, kardamónom, vanilkou a nalejeme na hurmikaki. Medzi ne dáme aj prázdny vanilkový struk. Pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút. Necháme mierne vychladnúť a podávame s gréckym jogurtom, preliate skaramelizovanou šťavou a opečenými orieškami.

Dobrú chuť 🙂

Text a foto: dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje