/ Recepty /

Neviete, ako si vychutnať hurmikaki? Skúste s kardamónom a gréckym jogurtom!

Neviete, ako si vychutnať hurmikaki? Skúste s kardamónom a gréckym jogurtom!

Nebojte sa siahnuť po ovocí, ktoré momentálne tróni na poličkách v supermarketoch a využite ho napríklad takýmto spôsobom v podobe pečeného, skaramelizovaného zázraku.

Pečené hurmikaki s kardamónom a gréckym jogurtom

Na jednu porciu budete potrebovať :

1 zrelé hurmikaki
3 PL javorového sirupu (alebo medu)
1 PL vody
1 vanilkový struk
šťavu z limetky
1/4 ČL mletého kardamónu
1 PL masla
grécky jogurt
Pekanové orechy (vhodné by boli aj pistácie)

Postup:

Hurmikaki si ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Uložíme do zapekacej misky a pofŕkame limetkovou šťavou. Javorový sirup si zmiešame s vodou, kardamónom, vanilkou a nalejeme na hurmikaki. Medzi ne dáme aj prázdny vanilkový struk. Pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút. Necháme mierne vychladnúť a podávame s gréckym jogurtom, preliate skaramelizovanou šťavou a opečenými orieškami.

Dobrú chuť 🙂

Text a foto: dulce-de-leche.eu

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.