/ Recepty /

Nepečený kokosový cheesecake s mliečnou čokoládou

image 35076 25 v1

V letných horúčavách padne veľmi vhod vychladený zákusok. Nechajte sa o tom presvedčiť napríklad týmto nepečným kokosovým cheesecakeom. 

Ingrediencie

Základ:

300 g kokosových sušienok
1 mliečna čokoláda
1 PL kakaa
150 g masla

Prvá vrstva:

500 g tvarohu
250 ml šľahačky
1 malá konzerva kokosového mlieka
4 PL kokosového likéru alebo sirupu
50 g strúhaného kokosu
9 plátkov želatíny
1 šálka cukru

Druhá vrstva:

500 ml šľahačky
80 ml kokosového likéru alebo sirupu
300 g mliečnej čokolády

strúhaný kokos na posypanie

Postup

Najprv si deň vopred pripravíme základ pre druhú čokoládovú vrstvu.

Šľahačku si privedieme pod bod varu, odstavíme z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, necháme postáť 2 minúty, a potom premiešame tak, aby sa všetka čokoláda rozpustila. Pridáme kokosový likér a odložíme do chladničky na celú noc.

Na druhý deň si pomelieme sušienky a zmiešame ich s roztopenou čokoládou, kakaom a maslom. Vystelieme nimi dno tortovej formy s priemerom cca 26cm a odložíme do chladu.

Medzitým si vymiešame tvaroh s kokosovým mliekom, cukrom, strúhaným kokosom a likérom. Primiešame želatínu, ktorú sme si vopred namočili do vody, a potom bez vody krátko zohriali do rozpustenia. Najprv ju zmiešame s časťou krému, a až potom vmiešame do celého obsahu.

Nakoniec si do krému zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.

Nalejeme na sušienkový základ a dáme stuhnúť do chladničky. Keď je krém stuhnutý, tak si vyšľaháme do tuha čokoládovo kokosovú šľahačku, ktorú potom navrstvíme na prvý krém. Vrch posypeme kokosom a môžeme dať opäť na chvíľu zachladiť, prípadne aj hneď podávať. 

Dobrú chuť !

dulce-de-leche.eu

Komentáre

  1. …. a ja som si to precitala ako nebezpecny:))))))

  2. Koxovič says:

    Áááá ďaľší angloriťolíz…

  3. Medzi ingredienciami Vám chýba cheese keď je to cheesecake. Alebo je to len „obyčajný“ tvarohový koláč?

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.