
Nepečený kokosový cheesecake s mliečnou čokoládou
V letných horúčavách padne veľmi vhod vychladený zákusok. Nechajte sa o tom presvedčiť napríklad týmto nepečným kokosovým cheesecakeom.
Ingrediencie
Základ:
300 g kokosových sušienok
1 mliečna čokoláda
1 PL kakaa
150 g masla
Prvá vrstva:
500 g tvarohu
250 ml šľahačky
1 malá konzerva kokosového mlieka
4 PL kokosového likéru alebo sirupu
50 g strúhaného kokosu
9 plátkov želatíny
1 šálka cukru
Druhá vrstva:
500 ml šľahačky
80 ml kokosového likéru alebo sirupu
300 g mliečnej čokolády
strúhaný kokos na posypanie
Postup
Najprv si deň vopred pripravíme základ pre druhú čokoládovú vrstvu.
Šľahačku si privedieme pod bod varu, odstavíme z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, necháme postáť 2 minúty, a potom premiešame tak, aby sa všetka čokoláda rozpustila. Pridáme kokosový likér a odložíme do chladničky na celú noc.
Na druhý deň si pomelieme sušienky a zmiešame ich s roztopenou čokoládou, kakaom a maslom. Vystelieme nimi dno tortovej formy s priemerom cca 26cm a odložíme do chladu.
Medzitým si vymiešame tvaroh s kokosovým mliekom, cukrom, strúhaným kokosom a likérom. Primiešame želatínu, ktorú sme si vopred namočili do vody, a potom bez vody krátko zohriali do rozpustenia. Najprv ju zmiešame s časťou krému, a až potom vmiešame do celého obsahu.
Nakoniec si do krému zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
Nalejeme na sušienkový základ a dáme stuhnúť do chladničky. Keď je krém stuhnutý, tak si vyšľaháme do tuha čokoládovo kokosovú šľahačku, ktorú potom navrstvíme na prvý krém. Vrch posypeme kokosom a môžeme dať opäť na chvíľu zachladiť, prípadne aj hneď podávať.
Dobrú chuť !
…. a ja som si to precitala ako nebezpecny:))))))
Áááá ďaľší angloriťolíz…
Medzi ingredienciami Vám chýba cheese keď je to cheesecake. Alebo je to len „obyčajný“ tvarohový koláč?