/ Recepty /

Danova bábovka

danova babovka

Jej príprava je jednoduchá a rýchla. A chutí naozaj vynikajúco!

Čo budete potrebovať:

  • 3 vajíčka
  • 20 dkg práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • smotana na šľahanie
  • 30 dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • hrozienka (skvelé sú väčšie)
  • horká čokoláda

Postup práce:

  1. Z troch bielok a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.
  2. V ďalšej miske vymiešajte žĺtky, do ktorých postupne pridávajte cukor (nie naraz!).
  3. Pridajte smotanu. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a primiešajte do zmesi.
  4. Do cesta zľahka zamiešajte sneh (ručne).
  5. Pridajte vyžmýkané hrozienka (predtým namočené vo vode) a kúsky horkej čokolády.
  6. Cesto vylejte do vymastenej a krupicou vysypanej formy. Pečte približne 45 minút (v elektrickej rúre na 160 °C.)

Vyskúšajte:
Bábovka sa bude doslova rozplývať na jazyku, ak ju pri servírovaní ozdobíte šľahačkou a zaváranými čučoriedkami či ríbezľami. V lete môže byť vynikajúcou náhradou aj čerstvé ovocie.

–>

Pripravila: Martina Deríková, Jana a Dano Veselskí
FOTO: Dano Veselský

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.