Danova bábovka
Jej príprava je jednoduchá a rýchla. A chutí naozaj vynikajúco!
Galéria
Čo budete potrebovať:- 3 vajíčka
- 20 dkg práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- smotana na šľahanie
- 30 dkg polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- hrozienka (skvelé sú väčšie)
- horká čokoláda
Postup práce:
- Z troch bielok a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.
- V ďalšej miske vymiešajte žĺtky, do ktorých postupne pridávajte cukor (nie naraz!).
- Pridajte smotanu. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a primiešajte do zmesi.
- Do cesta zľahka zamiešajte sneh (ručne).
- Pridajte vyžmýkané hrozienka (predtým namočené vo vode) a kúsky horkej čokolády.
- Cesto vylejte do vymastenej a krupicou vysypanej formy. Pečte približne 45 minút (v elektrickej rúre na 160 °C.)
Vyskúšajte:
Bábovka sa bude doslova rozplývať na jazyku, ak ju pri servírovaní ozdobíte šľahačkou a zaváranými čučoriedkami či ríbezľami. V lete môže byť vynikajúcou náhradou aj čerstvé ovocie.
–>
Pripravila: Martina Deríková, Jana a Dano Veselskí
FOTO: Dano Veselský
Komentáre