danova babovka
Galéria (3)

Danova bábovka

Jej príprava je jednoduchá a rýchla. A chutí naozaj vynikajúco!

Galéria

Čo budete potrebovať:

  • 3 vajíčka
  • 20 dkg práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • smotana na šľahanie
  • 30 dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • hrozienka (skvelé sú väčšie)
  • horká čokoláda

Postup práce:

  1. Z troch bielok a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.
  2. V ďalšej miske vymiešajte žĺtky, do ktorých postupne pridávajte cukor (nie naraz!).
  3. Pridajte smotanu. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a primiešajte do zmesi.
  4. Do cesta zľahka zamiešajte sneh (ručne).
  5. Pridajte vyžmýkané hrozienka (predtým namočené vo vode) a kúsky horkej čokolády.
  6. Cesto vylejte do vymastenej a krupicou vysypanej formy. Pečte približne 45 minút (v elektrickej rúre na 160 °C.)

Vyskúšajte:
Bábovka sa bude doslova rozplývať na jazyku, ak ju pri servírovaní ozdobíte šľahačkou a zaváranými čučoriedkami či ríbezľami. V lete môže byť vynikajúcou náhradou aj čerstvé ovocie.

–>

Pripravila: Martina Deríková, Jana a Dano Veselskí
FOTO: Dano Veselský

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje