/ Recepty /

Nakladané papriky

nakladane papriky

Zostalo vám v záhrade veľa papriky, ktorú nestačíte spotrebovať? Nakladaná paprika podľa nášho receptu spestrí váš jedálny lístok aj v zime.

Na cca 4 poháre po 250 ml: 
400 g červenej papriky
400 g žltej papriky
1 cibuľa nakrájaná na kolieska
2 strúčky cesnaku nakrájaného nahrubo
trochu tymiánu, oregana a bieleho korenia
trochu Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker
1000 ml vody
250 ml bieleho vínneho octu (6 %)
3 PL cukru
3 KL soli
5 PL olivového oleja 
 
1. Papriky rozpolíme, odstránime stopky a jadierka. Papriky nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a spolu s kolieskami cibule, cesnakom a korením rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára pridáme na špičku noža pomôcky na konzervovanie.
2. Vodu prevaríme s octom, cukrom a soľou a horúci nálev nalejeme na papriky. Do každého pohára pridáme 1 PL oleja. Poháre uzavrieme, trochu nimi potrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý sme naplnili do výšky 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.

Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie):
Elektrická rúra: 95 °C
Plynová rúra: stupeň 1

Dĺžka zavárania: 70 minút.

TIP:
Biely 6 % vínny ocot možno nahradiť klasickým 8 % octom.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.