image 33391 25 v1

Krémový banánový zákusok s jednoduchou prípravou chutí výborne

Jednoduchý banánový zákusok s krémom, ktorého prípravy sa nemusí báť ani ten, kto ešte žiaden krémový zákusok nepripravoval. 

Ingrediencie:

rozpis na plech 30 x 40cm

Piškóta:

6 vajec
6 PL kryštálového cukru
6 PL polohrubej múky
6 PL vlažnej vody
2 PL preosiateho kakaa
1 KL prášku do pečiva
štipka soli

Krém:

1 Zlatý klas
1 vanilkový cukor
250 g masla
150 – 200 g práškového cukru
3 väčšie banány
čokoláda na postrúhanie

Postup:

Bielka našľaháme so štipkou soli. Keď začínajú belieť, pridávame po lyžiciach cukor a zakaždým dobre prešľaháme. Bielka musia byt krásne tuhé, lesklé a metličky by mali zanechávať stopy. Na najnižších obrátkach zašľaháme žĺtka. Pridáme po lyžiciach vodu a opäť prešľaháme. Nakoniec už len jemne ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pre teplote 180 stupňov asi 15 – 17 minút. Po vychladnutí stiahneme papier a piškótu vrátime späť do plechu.

Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v 350 ml vody. Uvarenú kašu prikryjeme potravinovou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala všade kaše (nevznikne tak koža) a necháme vonku ochladiť. Maslo vymiešame dopenista s práškovým cukrom. Ochladenú kašu (musí byť rovnakej teploty ako maslo) prešľaháme mixérom a postupne po lyžiciach pridávame do vymiešaného masla. Zhruba 1/3 krému natrieme na upečenú piskotu. Stačí iba tenučká vrstva. Banány ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Krájame rovno na krém, husto vedľa seba, pokým pokryjeme celú plochu zákusku. Zvyšný krém podelíme po lyžiciach po celej ploche zákusku. Urobíme si viacej kopčekov na nakrájané banány. Potom opatrne a trpezlivo rozotierame krém tak, aby sme pokryli cely zákusok. Ide to trochu ťažšie, ale treba byť trpezlivý a rozotierať rovnomerne na menších plochách postupne. Nakoniec postrúhame čokoládu. Odložíme do chladničky zatuhnúť.

Dobrú chuť 🙂 

adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. Janka says:

    Je perfektny.. Upiekla som ho na Velku noc a bol hned zjedeny. Dakujem za recept.

  2. Ipolly says:

    Super pochutnali sme si

  3. Monika says:

    Koláčik vyzerá skvelo,ale plnka je moc tuková. Nič pre moju rodinu. Vyskúšala som raz a stačilo.

  4. Zuzana says:

    Ďakujem za recept je to vynikajúci zákusok už som ho robila veľa krát a vždy mal úspech 🤗a niekedy zvyknem dať ešte navrch šľahačku a vtedy je luxusný 😊👌

  5. tomas says:

    Príliš tenké cesto a krém veľmi maslový. Bohužiaľ u nás sa ani nedoje….

  6. Livia says:

    Úplne na riť koláč ľutujem že som ho robila

  7. Martina says:

    Je vyborny len do plnky davam iba 100gm masla….v originale z 250gm je fakt nejedly

  8. Angel says:

    Koláč bol dobrý ale na základe komentárov som dala menej masla, do kremu dala ešte jednu kyslu smotanu a banany som nakrájala rovno do krému. Potom som navrch urobila parížsku šľahačku s tvarohom. 🙂

  9. Anna Peťková says:

    Do jednej polovice krému pridajte 2 lyžice kakaa. Namiesto banánov čucoriedky alebo granátové jablko. Ja som dala oboje. Bol výborný svieži, všetkym chutil.

  10. Sona says:

    Vynikajuci, na vrch som dala ešte šľahačku a bol tip top … všetkým chutil

  11. Dominka says:

    Presne ako predchadzajuce komentare. Skoda masla. Vobec mi nechuti. Urcite vodu do pudingu zamente za mlieko a kludne pol masla len. Radsej viac pudingu a menej masla.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.