/ Recepty /

Kakaová pruhovaná torta so šľahačkou na domácom korpuse

Kakaová pruhovaná torta so šľahačkou na domácom korpuse

Pripravte si s nami našu pruhovanú šľahačkovú tortu s mascarpone na kakaovom domácom korpuse.

Ingrediencie:

rozpis na tortovú formu 24 cm

na korpus:

2 vajcia
4 PL cukru
80 g polohrubej múky
20 g kakaa
2 PL vody
2 PL oleja
štipka soli

zebrovaná – pruhovaná časť:

500 g mascarpone
500 ml šľahačkovej smotany (vyšľahať)
200 g práškového cukru (alebo podľa chuti)
2 PL kakaa
20 g práškovejželatíny
250 ml mlieka

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor a poriadne vyšľaháme na pevnú lesklú penu. Pridámežĺtka a prešľaháme. Potom pridáme olej, prešľaháme,vodu, prešľaháme. Nakoniec ručnevmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom. Vylejeme do tortovej formy, ktorej iba dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15-20 minút. Vyberieme a nechámevychladiť na mriežke.

Želatínupokropíme 3-4 PL vody a nechámeminimálne 10 minútnapučať.Mascarponevymiešame s práškovým cukrom a pridáme do tuha vyšľahanúšľahačkovú smotanu. Krúživým pohybmi spojíme obe hmoty. Napučanúželatínu zalejeme mliekom a zahrievame ju. Za stálehomiešania rozpustime želatínu. Nevaríme! Asi dve -tri lyžicez mascarpone pridáme do želatínového mlieka a dobre rozmiešame. Potom nalejeme za stálehomiešania do zvyšku mascarponovej zmesi a dobre mixérom prešľaháme, aby sa želatína dostala všade rovnomerne. Hmotu rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme 2 PL preosiateho kakaa a dobre premiešame.

Z korpusu odstránime papier a vrátime ho späť do čistej tortovej formy. Na korpus začneme vrstviť striedavo hnedú a bielu hmotu. Dve polievkovélyžice tmavej hmoty a do toho dve polievkovélyžice svetlej hmoty. A postup opäť opakujeme, až pokým obe hmoty neminieme.

Hmoty nesmieme miešať, rozotierať. Vlastnou váhou sa jednotlivé vrstvy roztlačia až k stenám tortovej formy a tak vytvárajúzebrovaný vzor. Ak by ste náhodou mali hmoty trochu hustejšie (ako ja) stačí niekoľkokrát tortovú formu pustí na pracovnú dosku asi z 20 cm výšky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie na celú noc. Dobru chuť!

kakaová torta
kakaová torta

adkas-tastyfood.blogspot.sk

Komentáre

  1. toto je ta torta

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.