Kakaová pruhovaná torta so šľahačkou na domácom korpuse

Kakaová pruhovaná torta so šľahačkou na domácom korpuse

Pripravte si s nami našu pruhovanú šľahačkovú tortu s mascarpone na kakaovom domácom korpuse.

Ingrediencie:

rozpis na tortovú formu 24 cm

na korpus:

2 vajcia
4 PL cukru
80 g polohrubej múky
20 g kakaa
2 PL vody
2 PL oleja
štipka soli

zebrovaná – pruhovaná časť:

500 g mascarpone
500 ml šľahačkovej smotany (vyšľahať)
200 g práškového cukru (alebo podľa chuti)
2 PL kakaa
20 g práškovejželatíny
250 ml mlieka

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor a poriadne vyšľaháme na pevnú lesklú penu. Pridámežĺtka a prešľaháme. Potom pridáme olej, prešľaháme,vodu, prešľaháme. Nakoniec ručnevmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom. Vylejeme do tortovej formy, ktorej iba dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15-20 minút. Vyberieme a nechámevychladiť na mriežke.

Želatínupokropíme 3-4 PL vody a nechámeminimálne 10 minútnapučať.Mascarponevymiešame s práškovým cukrom a pridáme do tuha vyšľahanúšľahačkovú smotanu. Krúživým pohybmi spojíme obe hmoty. Napučanúželatínu zalejeme mliekom a zahrievame ju. Za stálehomiešania rozpustime želatínu. Nevaríme! Asi dve -tri lyžicez mascarpone pridáme do želatínového mlieka a dobre rozmiešame. Potom nalejeme za stálehomiešania do zvyšku mascarponovej zmesi a dobre mixérom prešľaháme, aby sa želatína dostala všade rovnomerne. Hmotu rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme 2 PL preosiateho kakaa a dobre premiešame.

Z korpusu odstránime papier a vrátime ho späť do čistej tortovej formy. Na korpus začneme vrstviť striedavo hnedú a bielu hmotu. Dve polievkovélyžice tmavej hmoty a do toho dve polievkovélyžice svetlej hmoty. A postup opäť opakujeme, až pokým obe hmoty neminieme.

Hmoty nesmieme miešať, rozotierať. Vlastnou váhou sa jednotlivé vrstvy roztlačia až k stenám tortovej formy a tak vytvárajúzebrovaný vzor. Ak by ste náhodou mali hmoty trochu hustejšie (ako ja) stačí niekoľkokrát tortovú formu pustí na pracovnú dosku asi z 20 cm výšky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie na celú noc. Dobru chuť!

kakaová torta
kakaová torta

adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. a.m. says:

    toto je ta torta

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.