Sviatok zamilovaných je tu čo nevidieť! Prekvapte vašich milovaných vínovou tortou v tvare srdca.
Cesto:
125 g masla alebo mäkkej Hery
100 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
2 vajcia
75 ml červeného vína
125 g polohrubej múky
2 zarovnané KL kakaa
1 bal Škoricového cukru Dr.Oetker
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Poleva:
250 g práškového cukru
5-6 PL červeného vína
Pre formu: srdce s objemom 1 liter:
1. Cesto: V mise vyšľaháme mäkké maslo (Heru) pomocou elektrického mixéru na penu. Pridáme cukor, vanilínový cukor a štipku soli. Vymiešame do hladkej hmoty. Potom postupne vmiešame vajcia a červené víno – každé vajce šľaháme asi 1/2 minúty. Múku zmiešame s kakaom, škoricovým cukrom, kypriacim práškom a pomocou elektrického ručného mixéru ju vmiešame do vyšľahanej hmoty (na najnižšom stupni otáčok). Spracujeme hladké cesto. Cesto vylejeme do formy na srdce (objem 1 liter) vyloženej papierom na pečenie a dáme piecť:
Horný a spodný ohrev: asi 180 °C (predhriať, spodná časť rúry)
Horúci vzduch: asi 160 °C (nepredhriať)
Plynová rúra: stup. 3 (nepredhriať)
Doba pečenia: asi 45 minút
2. Po upečení necháme srdce 10 minút odstáť vo forme. Po tejto dobe vyklopíme srdce na kuchynskú mriežku, stiahneme papier na pečenie a necháme ho úplne vychladnúť.
3. Poleva: Práškový cukor preosejeme do misy. Pridáme toľko červeného vína až vznikne hustá hladká tekutina. Polevou potrieme celé srdce. Necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa vôle kandizovanými okvetnými lístkami ruží alebo marcipánovými ružami.