/ Recepty /

Kakaová bábovka zo zakysanky

image 26557 25 v1

Milujete klasickú bábovku no zároveň máte radi rýchle a jednoduché recepty? Táto blesková a výborná bábovka zo zakysanky je pre vás ako stvorená. Poďte si s nami upiecť chutnú bezvaječnú bábovku. Najlepšie chutí so šľahačkou a čerstvým ovocím.

Ingrediencie:

350g polohrubej múky
300g práškového cukru
2 lyžičky sódy bikarbóny
štipka soli
1 dcl oleja
5 dcl zakysanky
2 lyžice kakaa

Postup:

1. Pripravíme si ingrediencie. Zakysanku odporúčame použiť plnotučnú.


2. Zakysanku nalejeme do misy, pridáme múku, cukor a olej a všetko dôkladne premiešame alebo vymixujeme ručným mixérom.


3. Približne tretinu cesta odoberieme do druhej misky a do zvyšku vmiešame kakao.


4. Formu vymastíme a vysypeme múkou alebo jemnou strúhankou. Nalejeme kakaové cesto a naň naleme biely zvyšok. Potrasieme formou (aby sa vnútri vytvoril vzor) a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňoch 5 minút potom znížime teplotu na približne 160 stupňov a pečieme približne 40 minút. Či je bábovka upečená, zistíme zapichnutím špajdle do cesta – ak ostane suchá, cesto je upečené.


5. Podávame so šľahačkou a čerstvým ovocím, prípadne s kompótom. Bábovka je výborná aj ku káve.

Želáme dobrú chuť. 

Text a foto: Anna Martausová 

Vyskúšajte aj ďalšie naše recepty na bábovku:

Čokoládová bábovka s kokosovou cheesecake plnkou

Lahodná domáca bábovka

Komentáre

  1. Kolacik je vyborny,doma sme si ho upiekli a trosku inovovali,do cesta sme pridali popuceny banan a orechy,teply potreli lekvarom a posypali kokosom

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.