Kakaová bábovka zo zakysanky
Milujete klasickú bábovku no zároveň máte radi rýchle a jednoduché recepty? Táto blesková a výborná bábovka zo zakysanky je pre vás ako stvorená. Poďte si s nami upiecť chutnú bezvaječnú bábovku. Najlepšie chutí so šľahačkou a čerstvým ovocím.
Galéria
Ingrediencie:
350g polohrubej múky
300g práškového cukru
2 lyžičky sódy bikarbóny
štipka soli
1 dcl oleja
5 dcl zakysanky
2 lyžice kakaa
Postup:
1. Pripravíme si ingrediencie. Zakysanku odporúčame použiť plnotučnú.
2. Zakysanku nalejeme do misy, pridáme múku, cukor a olej a všetko dôkladne premiešame alebo vymixujeme ručným mixérom.
3. Približne tretinu cesta odoberieme do druhej misky a do zvyšku vmiešame kakao.
4. Formu vymastíme a vysypeme múkou alebo jemnou strúhankou. Nalejeme kakaové cesto a naň naleme biely zvyšok. Potrasieme formou (aby sa vnútri vytvoril vzor) a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňoch 5 minút potom znížime teplotu na približne 160 stupňov a pečieme približne 40 minút. Či je bábovka upečená, zistíme zapichnutím špajdle do cesta – ak ostane suchá, cesto je upečené.
5. Podávame so šľahačkou a čerstvým ovocím, prípadne s kompótom. Bábovka je výborná aj ku káve.
Želáme dobrú chuť.
Text a foto: Anna Martausová
Vyskúšajte aj ďalšie naše recepty na bábovku:
Kolacik je vyborny,doma sme si ho upiekli a trosku inovovali,do cesta sme pridali popuceny banan a orechy,teply potreli lekvarom a posypali kokosom