/ Recepty /

Tvarohovník z lineckého cesta zdobený kvetinkami s džemom

image 20537 25 v1

Tvarohový koláč z lineckého cesta s citrónovou dochuťou. Vrch koláča zdobia vykrajované kvetinky s džemom. 

Ingrediencie:

 

500 g hladkej múky
1 palmarín
250 g práškového cukru
2 vajcia
2 KL škorice
1 prášok do pečiva

plnka:

 

3x 250 g mäkkého tvarohu, ak použijete hrudkovitý, stačí 500 g
250 g práškového cukru
šťava a kôra z jedného citróna
1 vajce
2 vanilkové cukre príp. 1 kl vanilkového extraktu
1 PL kakaa (kopcovitá)
džem

Postup:

Múku zmiešame s práškovým cukrom, mletou škoricou, práškom do pečiva. Pridáme vajcia, tuk a rýchlo spracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu polovicu zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Do druhej polovice pridáme kakao, zapracujeme do cesta, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky schladiť minimálne na polhodinu.

Tvarohový koláč
Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých ingrediencií. Svetlé cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu. Z tmavého cesta vykrajujeme formičkou kvietky. Na tmavé cesto natrieme tvarohovú plnku. Zakryjeme kvietkami z tmavého cesta. Stred kvietka vyplníme džemom a koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30 minút.

Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč
Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Pred podávaním poprášime práškovým cukrom. A môžeme degustovať. Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

  1. 4 veta… na tmavé cesto natrieme tvarohovú plnku….. chyba.. neskúsená kuchárka by to urobila a kde by dala tmavé kvietky, ktoré sú určené na povrch…

    1. nič tragické by sa nestalo – cesto pod tvarohom by bolo tmavé a kvietky by boli zo svetlého cesta 🙂

      1. Zdá sa mi, že tam ide veľmi veľa cukru. Nie je tam chyba? 50 dkg cukru do koláča, je ozaj dosť.

  2. Dobre 🙂

  3. linecké cesto sa robí z masla a nie z nejakej umelej hmoty – stužený tuk, margarín sú to odpadky ktoré patria do výbavy boľševickej kuchyne

  4. Kdesi som citala, ze linecke cesto sa robi v pomere 3:2:1, t.j 3 diely múky, 2 diely masla a 1 diel cukru. Pridavam vzdy len 1 cele vajce, osvedcilo sa mi tam dat aj bielko, potom su kolaciky chrumkavejsie, tiez sa lahsie spracovava, je maksie a ak je cesto tuhe a neda sa spracovat, pridam 1-3 polievkové lyžice slahackovej smotany

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.