Exotický cheesecake s kokosom a ananásom vám otvorí nové obzory
Niekedy stojí za to experimentovať a skúsiť aj iné variácie vašich obľúbených koláčov. Napríklad skúste vniesť do vášho cheesecake-u trochu exotiky v podobe ananásu a kokosu.
Ingrediencie:
Základ:
200 g kokosových sušienok
100 g strúhaného kokosu
100 g roztopeného masla
Krém :
500 g mascarpone
1 veľká plechovka kokosového mlieka (použila som z nej len tuhú kokosovú hmotu, vodu nie)
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
1 veľká plechovka ananásu (môžete použiť aj čerstvý)
4 vajcia
3 PL kukuričného škrobu
Poleva:
1 kyslá smotana
kokosový likér alebo sirup (množstvo podľa chuti )
čerstvý ananás a strúhaný kokos na ozdobu
Postup:
Sušienky si rozdrvíme, zmiešame s kokosom a maslom, a vzniknutú hmotu natlačíme na dno tortovej formy (priemer cca 25 cm). Dáme stuhnúť do chladu. Medzitým si spolu vymiešame mascarpone, kokosové mlieko a kondenzované mlieko. Pridáme vajcia, škrob a nakoniec rozmixovaný ananás(ak používate konzervu, tak šťavu zlejeme a mixujeme len samotný ananás). Nalejeme na sušienkový základ a pečieme v predhriatej rúre pri 160 stupňoch (na dno rúry dávam plech s horúcou vodou) asi 60 až 70 minút. Povrch by mal byť pevný, ale nemusí byť úplne. Necháme vychladnúť vo vypnutej rúre a potom vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Na takto vychladnutý cheesecake potom navrstvíme polevu z kyslej smotany a kokosového likéru (alebo sirupu) a dáme opäť do chladu stuhnúť. Pred podávaním dozdobíme čerstvým ananásom a strúhaným kokosom.
tieto „cheesecake“ su naozaj velmo dobre zakusky… este som zly nejedol… po vyplate vyskusam i tento :))
moj oblubeny je z bebekeksov, salka a bananov… :))
Cheescake zo salka??? Moje nervy…
Esre stale ste nenasli inych food-blogerov ako tieto dve?!?