/ Recepty /

Exotický cheesecake s kokosom a ananásom vám otvorí nové obzory

image 25255 25 v1

Niekedy stojí za to experimentovať a skúsiť aj iné variácie vašich obľúbených koláčov.  Napríklad skúste vniesť do vášho cheesecake-u trochu exotiky v podobe ananásu a kokosu.

Ingrediencie:

Základ:

200 g kokosových sušienok
100 g strúhaného kokosu
100 g roztopeného masla

Krém :

500 g mascarpone
1 veľká plechovka kokosového mlieka (použila som z nej len tuhú kokosovú hmotu, vodu nie)
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
1 veľká plechovka ananásu (môžete použiť aj čerstvý)
4 vajcia
3 PL kukuričného škrobu

Poleva:

1 kyslá smotana
kokosový likér alebo sirup (množstvo podľa chuti )
čerstvý ananás a strúhaný kokos na ozdobu

Postup:

Sušienky si rozdrvíme, zmiešame s kokosom a maslom, a vzniknutú hmotu natlačíme na dno tortovej formy (priemer cca 25 cm). Dáme stuhnúť do chladu. Medzitým si spolu vymiešame mascarpone, kokosové mlieko a kondenzované mlieko. Pridáme vajcia, škrob a nakoniec rozmixovaný ananás(ak používate konzervu, tak šťavu zlejeme a mixujeme len samotný ananás). Nalejeme na sušienkový základ a pečieme v predhriatej rúre pri 160 stupňoch (na dno rúry dávam plech s horúcou vodou) asi 60 až 70 minút. Povrch by mal byť pevný, ale nemusí byť úplne. Necháme vychladnúť vo vypnutej rúre a potom vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Na takto vychladnutý cheesecake potom navrstvíme polevu z kyslej smotany a kokosového likéru (alebo sirupu) a dáme opäť do chladu stuhnúť. Pred podávaním dozdobíme čerstvým ananásom a strúhaným kokosom.

cheeescake

Dulce-de-leche.eu

Komentáre

  1. tieto „cheesecake“ su naozaj velmo dobre zakusky… este som zly nejedol… po vyplate vyskusam i tento :))
    moj oblubeny je z bebekeksov, salka a bananov… :))

    1. Cheescake zo salka??? Moje nervy…

  2. Esre stale ste nenasli inych food-blogerov ako tieto dve?!?

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.