Dá sa pripraviť chutný cheesecake iba z 3 surovín? Presvedčte sa sami
Dostali ste chuť na niečo sladké, ale nemáte doma surovín nazvyš? Nezúfajte, na prípravu tohto cheesecaku vám postačia iba tri suroviny.
Galéria
Ingrediencie:
rozpis do tortovej formy o priemere 20 cm
200 g bielej čokolády
5 vajec
250 g mascarpone
Postup:
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a roztopíme nad parou. Dno misky sa nesmie dotýkať vody. Stále miešame. Keď je čokoláda rozpustená, primiešame mascarpone. Odstavíme z ohňa a pridáme žĺtka z vajec. Dobre premiešame, kým sa hmota nespojí. Bielka vyšľaháme (môžeme pridať štipku soli) na tuhú penu. Na trikrát opatrne vmiešame do žĺtkovo-mascarponovej zmesi. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Zvlášť vystrihneme kruh na spodok a potom rovný pás na boky formy tak, aby prevyšoval výšku odopínateľnej obruče z formy. Nalejeme cesto do formy a párkrát jemne poklepeme na pracovnú dosku. Vložíme do plechu, do ktorého sme naliali cca 250 teplej vody (množstvo vody závisí od veľkosti použitého plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 15 minút. Potom rúru stíšime na 160 stupňov a dopekáme ďalších 15 minút. Rúru vypneme a necháme cheesecake dôjsť v rúre ešte ďalších 15 minút. Potom vyberieme a necháme na mriežke úplne vychladnúť. Najlepšie chutí studený z chladničky.
Komentáre