/ Recepty /

Broskyňovo-tvarohové rezy

broskynovo tvarohove rezy

Recept na broskyňovo-tvarohové rezy

Cesto: 
200 g múčkového cukru
4 žĺtky
8-10 PL vlažnej vody
250 g hrubej múky
1 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
4 bielky
 
Plnka: 
1 bal. Želatíny čírej Dr. Oetker
50 ml vody
3 PL rumu
500 ml smotany na šľahanie
2 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
250 g mäkkého tvarohu (nie nízkotučný)
2 PL mlieka
2 PL cukru
1 veľký kompót z broskýň alebo 400 g čerstvých omytých a odkôstkovaných broskýň (alebo aj marhúľ)
 
Na ozdobu: 

kúsky broskýň alebo marhúľ – vykrájať kolieska
hoblinky z čokolády

1. Na cesto ušľaháme v mise žĺtky s cukrom, pridáme vlažnú vodu a šľaháme do peny. Pomaly prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do pekáčika vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote cca 200 oC asi na 20 minút.

2. Po vychladnutí korpus rozpolíme na dve tenké placky a otočíme tak, aby bola vrchná a spodná časť (upečené časti vnútri buchty (stranou k plnke).

3. Plnka: Želatínu necháme napučať vo vode s rumom. Tvaroh rozšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom a potom dobre vmiešame ušľahanú šľahačku. Namočenú želatínu rozohrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie sa variť). Želatínu necháme trocha vychladnúť a potom ju dôkladne vmiešame do tvarohovo-šľahačkovej zmesi.

4. 1 plnky dáme stranou a do zvyšku vmiešame broskyne nakrájané na drobné kúsky. Plnku natrieme na plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Trocha pritlačíme korpus na krém.

5. Plnku, ktorú sme odložili stranou, natrieme na hornú stranu múčnika. Ozdobíme v radoch kúskami ovocia a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.