Horská hruška Pralina

Horská hruška Pralina

Pralina pôvodne pochádza z Kanady, neskôr už bola šľachtená aj v iných krajinách. Tento ker je na jar zahaľený snehobielymi kvetmi, na jeseň ho zdobí červenožlté lístie. Horská hruška sa dobre vyvíja v každej pôde, nie je citlivá na choroby a mráz. 

Pôvodne červený plod po dozrievaní sa premení na modrofialový. 8 – 12 mm veľké plody sú jedlé, jemne kyslé, chutné, s množstvom vitamínmi. Ľahko sa oberá, plody sa dajú konzumovať čerstvé alebo aj spracované. Pri spracovaní na lekvár alebo želé, okrem cukru, nie je potrebné pridať ďalšie prísady, lebo má vysoký obsah pektínu so želírujúcim účinkom.

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.