/ Recepty /

Urobte si domáce čokoládové bonbóny

urobte si domace cokoladove bonbony

Už ste si niekedy pripravovali vlastné domáce bonbóny?

Ingrediencie:

250 g horkej čokolády
170 g (1 tuba) kondenzovaného sladeného mlieka
1-2 PL rumu (brandy)
20 g masla
50 g lieskových orieškov
75 g susienok (Bebe a pod.), rozdrviť
100 g mini marshmallows cukríky
 
Poleva:


150 g bielej čokolády
2 PL rastlinného oleja
50-60 g tmavej čokolády
1-2 KL oleja
 
Postup: 


Horkú čokoládu za stáleho miešania roztopíme s maslom a salkom nad parou. Odstavíme, z tepla, necháme mierne ochladiť, pridáme oriešky, rozdrvené sušienky, marshmallows a rum. Dobre premiešame a masu vylejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej fóliou (lepšie sa vyberá z formy) a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny zatuhnúť.
 

Zatuhnutú masu vyberieme, odstránime fóliu a pokrájame na rôzne tvary požadovanej veľkosti. Bonbóny olejeme roztopenou bielou čokoládou. Keď čokoláda zatuhne, rozpustíme tmavú čokoládu, dáme do papierového kornútka (prípadne jednorazového sáčku) a urobíme pruhy. Bonbóny skladujeme v chladničke.
 

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.