urobte si domace cokoladove bonbony
Galéria (8)

Urobte si domáce čokoládové bonbóny

Už ste si niekedy pripravovali vlastné domáce bonbóny?

Galéria

Ingrediencie:

250 g horkej čokolády
170 g (1 tuba) kondenzovaného sladeného mlieka
1-2 PL rumu (brandy)
20 g masla
50 g lieskových orieškov
75 g susienok (Bebe a pod.), rozdrviť
100 g mini marshmallows cukríky
 
Poleva:


150 g bielej čokolády
2 PL rastlinného oleja
50-60 g tmavej čokolády
1-2 KL oleja
 
Postup: 


Horkú čokoládu za stáleho miešania roztopíme s maslom a salkom nad parou. Odstavíme, z tepla, necháme mierne ochladiť, pridáme oriešky, rozdrvené sušienky, marshmallows a rum. Dobre premiešame a masu vylejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej fóliou (lepšie sa vyberá z formy) a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny zatuhnúť.
 

Zatuhnutú masu vyberieme, odstránime fóliu a pokrájame na rôzne tvary požadovanej veľkosti. Bonbóny olejeme roztopenou bielou čokoládou. Keď čokoláda zatuhne, rozpustíme tmavú čokoládu, dáme do papierového kornútka (prípadne jednorazového sáčku) a urobíme pruhy. Bonbóny skladujeme v chladničke.
 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje