Urobte si domáce čokoládové bonbóny
Už ste si niekedy pripravovali vlastné domáce bonbóny?
Galéria
Ingrediencie:
250 g horkej čokolády
170 g (1 tuba) kondenzovaného sladeného mlieka
1-2 PL rumu (brandy)
20 g masla
50 g lieskových orieškov
75 g susienok (Bebe a pod.), rozdrviť
100 g mini marshmallows cukríky
Poleva:
150 g bielej čokolády
2 PL rastlinného oleja
50-60 g tmavej čokolády
1-2 KL oleja
Postup:
Horkú čokoládu za stáleho miešania roztopíme s maslom a salkom nad parou. Odstavíme, z tepla, necháme mierne ochladiť, pridáme oriešky, rozdrvené sušienky, marshmallows a rum. Dobre premiešame a masu vylejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej fóliou (lepšie sa vyberá z formy) a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny zatuhnúť.
Zatuhnutú masu vyberieme, odstránime fóliu a pokrájame na rôzne tvary požadovanej veľkosti. Bonbóny olejeme roztopenou bielou čokoládou. Keď čokoláda zatuhne, rozpustíme tmavú čokoládu, dáme do papierového kornútka (prípadne jednorazového sáčku) a urobíme pruhy. Bonbóny skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Komentáre