/ Recepty /

Jemná višňová torta s tvarohom

jemna visnova torta s tvarohom

Dokonalá harmónia chutí. Čokoládový korpus vyvážený kyselkavou chuťou višňovej želatíny, a v kombinácii s jemným tvarohom s mandľovou príchuťou, vás dostane.

Ingrediencie:


korpus:
70 g čokolády (aspoň 60 %-ná) 
70 g masla (nie margarín)
90 g práškového cukru
2 vajcia
40 g polohrubej múky
 
višňová želatína:
 700 ml višňový kompót (možno použiť aj čerstvé višne, budete potrebovať 400 g + cukor podľa chuti)
4 KL želatíny v prášku
 
tvarohová masa:
4 x 250 g mäkkého tvarohu
150 – 200 g práškového cukru
1 šľahačková smotana
2 PL práškového cukru
4 KL práškovej želatíny
100 ml vody
1 KL mandľovej arómy
okrem toho:
čokohoblinky na ozdobu, príp. iné
 
Rozpis je na tortovú formu s priemerom 24 cm.
 
Postup:


Ako prvé si pripravíme tortovú formu a misku. Miska musí byt s menším priemerom ako je tortová forma a nesmie byť vyššia, ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
4KL želatíny zalejeme so 100 ml šťavy z kompótu a necháme napučať cca 10 minút. Višne odkôstkujeme a naplníme do misky spolu aj so šťavou (použijeme ako mierku).


 

Keď máme dostatok višní, prelejeme do hrnca a pridáme napučanú želatínu, a za stáleho miešania zahrejeme zmes a rozpustíme želatínu. Nevaríme! Misku umyjeme a vyložíme potravinárskou fóliou. Keď je už višňovo – želatínová zmes ochladená, (ale ešte netuhne) vylejeme zmes do  pripravenej misky a dáme do chladničky stuhnúť. Ja som dala do mrazničky asi na hodinu, potom ešte asi hodinu do chladničky a pekne stuhla.

Na korpus si roztopíme čokoládu nad parou a odstavíme bokom. Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Po jednom pridáme vajcia a dobre prešľaháme. Pridáme preosiatu muku, premiešame a nakoniec roztopenú, ochladenú čokoládu. Opäť dobre premiešame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 – 25 minút. Korpus necháme dobre vychladiť.

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



Keď je korpus vychladnutý, odstránime z neho papier na pečenie. Preklopíme stuhnutú višňovú zmes na korpus. Odstránime potravinársku fóliu z višňovej zmesi. Pripneme späť okraj tortovej formy.


 

Tvarohovo – šľahačkovú zmes si pripravíme nasledovne: 4 KL práškovej želatíny zalejeme 100 ml vody. Za stáleho miešania zahrejeme, kým sa želatína rozpustí, ale nevaríme! Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, pridáme mandľovú arómu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 2 PL práškového cukru. Do želatíny dáme 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiešame. Potom túto rozmiešanú zmes pridáme do zvyšku tvarohovej zmesi, a dobre mixérom prešľaháme. Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.


 

Tortovú formu vyplníme tvarohovo – šľahačkovou zmesou. Zarovnáme a odložíme do chladničky na niekoľko hodín, kým stuhne. Najlepšie na celú noc.


 

Pred podávaním vrch dozdobíme čokohoblinkami, alebo podľa vlastného uváženia. No a potom sa už len oddávame nádhernému chuťovému zážitku, ktorý nám poskytne táto úžasná tortička 🙂

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

 

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.