Dokonalá harmónia chutí. Čokoládový korpus vyvážený kyselkavou chuťou višňovej želatíny, a v kombinácii s jemným tvarohom s mandľovou príchuťou, vás dostane.
19
Ingrediencie:
korpus:
70 g čokolády (aspoň 60 %-ná)
70 g masla (nie margarín)
90 g práškového cukru
2 vajcia
40 g polohrubej múky
višňová želatína:
700 ml višňový kompót (možno použiť aj čerstvé višne, budete potrebovať 400 g + cukor podľa chuti)
4 KL želatíny v prášku
tvarohová masa:
4 x 250 g mäkkého tvarohu
150 – 200 g práškového cukru
1 šľahačková smotana
2 PL práškového cukru
4 KL práškovej želatíny
100 ml vody
1 KL mandľovej arómy
okrem toho:
čokohoblinky na ozdobu, príp. iné
Rozpis je na tortovú formu s priemerom 24 cm.
Postup:
Ako prvé si pripravíme tortovú formu a misku. Miska musí byt s menším priemerom ako je tortová forma a nesmie byť vyššia, ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
4KL želatíny zalejeme so 100 ml šťavy z kompótu a necháme napučať cca 10 minút. Višne odkôstkujeme a naplníme do misky spolu aj so šťavou (použijeme ako mierku).
Keď máme dostatok višní, prelejeme do hrnca a pridáme napučanú želatínu, a za stáleho miešania zahrejeme zmes a rozpustíme želatínu. Nevaríme! Misku umyjeme a vyložíme potravinárskou fóliou. Keď je už višňovo – želatínová zmes ochladená, (ale ešte netuhne) vylejeme zmes do pripravenej misky a dáme do chladničky stuhnúť. Ja som dala do mrazničky asi na hodinu, potom ešte asi hodinu do chladničky a pekne stuhla.
Na korpus si roztopíme čokoládu nad parou a odstavíme bokom. Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Po jednom pridáme vajcia a dobre prešľaháme. Pridáme preosiatu muku, premiešame a nakoniec roztopenú, ochladenú čokoládu. Opäť dobre premiešame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 – 25 minút. Korpus necháme dobre vychladiť.
Keď je korpus vychladnutý, odstránime z neho papier na pečenie. Preklopíme stuhnutú višňovú zmes na korpus. Odstránime potravinársku fóliu z višňovej zmesi. Pripneme späť okraj tortovej formy.
Tvarohovo – šľahačkovú zmes si pripravíme nasledovne: 4 KL práškovej želatíny zalejeme 100 ml vody. Za stáleho miešania zahrejeme, kým sa želatína rozpustí, ale nevaríme! Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, pridáme mandľovú arómu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 2 PL práškového cukru. Do želatíny dáme 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiešame. Potom túto rozmiešanú zmes pridáme do zvyšku tvarohovej zmesi, a dobre mixérom prešľaháme. Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Tortovú formu vyplníme tvarohovo – šľahačkovou zmesou. Zarovnáme a odložíme do chladničky na niekoľko hodín, kým stuhne. Najlepšie na celú noc.
Pred podávaním vrch dozdobíme čokohoblinkami, alebo podľa vlastného uváženia. No a potom sa už len oddávame nádhernému chuťovému zážitku, ktorý nám poskytne táto úžasná tortička 🙂
Pri používaní tejto stránky spracúvame cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v prehliadači. Viac infoSúhlasím
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.