jemna visnova torta s tvarohom
Galéria (20)

Jemná višňová torta s tvarohom

Dokonalá harmónia chutí. Čokoládový korpus vyvážený kyselkavou chuťou višňovej želatíny, a v kombinácii s jemným tvarohom s mandľovou príchuťou, vás dostane.

Galéria

Ingrediencie:


korpus:
70 g čokolády (aspoň 60 %-ná) 
70 g masla (nie margarín)
90 g práškového cukru
2 vajcia
40 g polohrubej múky
 
višňová želatína:
 700 ml višňový kompót (možno použiť aj čerstvé višne, budete potrebovať 400 g + cukor podľa chuti)
4 KL želatíny v prášku
 
tvarohová masa:
4 x 250 g mäkkého tvarohu
150 – 200 g práškového cukru
1 šľahačková smotana
2 PL práškového cukru
4 KL práškovej želatíny
100 ml vody
1 KL mandľovej arómy
okrem toho:
čokohoblinky na ozdobu, príp. iné
 
Rozpis je na tortovú formu s priemerom 24 cm.
 
Postup:


Ako prvé si pripravíme tortovú formu a misku. Miska musí byt s menším priemerom ako je tortová forma a nesmie byť vyššia, ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
4KL želatíny zalejeme so 100 ml šťavy z kompótu a necháme napučať cca 10 minút. Višne odkôstkujeme a naplníme do misky spolu aj so šťavou (použijeme ako mierku).


 

Keď máme dostatok višní, prelejeme do hrnca a pridáme napučanú želatínu, a za stáleho miešania zahrejeme zmes a rozpustíme želatínu. Nevaríme! Misku umyjeme a vyložíme potravinárskou fóliou. Keď je už višňovo – želatínová zmes ochladená, (ale ešte netuhne) vylejeme zmes do  pripravenej misky a dáme do chladničky stuhnúť. Ja som dala do mrazničky asi na hodinu, potom ešte asi hodinu do chladničky a pekne stuhla.

Na korpus si roztopíme čokoládu nad parou a odstavíme bokom. Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Po jednom pridáme vajcia a dobre prešľaháme. Pridáme preosiatu muku, premiešame a nakoniec roztopenú, ochladenú čokoládu. Opäť dobre premiešame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 – 25 minút. Korpus necháme dobre vychladiť.

Keď je korpus vychladnutý, odstránime z neho papier na pečenie. Preklopíme stuhnutú višňovú zmes na korpus. Odstránime potravinársku fóliu z višňovej zmesi. Pripneme späť okraj tortovej formy.


 

Tvarohovo – šľahačkovú zmes si pripravíme nasledovne: 4 KL práškovej želatíny zalejeme 100 ml vody. Za stáleho miešania zahrejeme, kým sa želatína rozpustí, ale nevaríme! Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, pridáme mandľovú arómu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 2 PL práškového cukru. Do želatíny dáme 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiešame. Potom túto rozmiešanú zmes pridáme do zvyšku tvarohovej zmesi, a dobre mixérom prešľaháme. Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.


 

Tortovú formu vyplníme tvarohovo – šľahačkovou zmesou. Zarovnáme a odložíme do chladničky na niekoľko hodín, kým stuhne. Najlepšie na celú noc.


 

Pred podávaním vrch dozdobíme čokohoblinkami, alebo podľa vlastného uváženia. No a potom sa už len oddávame nádhernému chuťovému zážitku, ktorý nám poskytne táto úžasná tortička 🙂

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.