Šťavnatá banánová bábovka
Ak máte doma niekoľko prezretých banánov, a zároveň máte chuť dopriať si sladkú dobrotu ku kávičke alebo čaju, pripravte si s nami túto vynikajúcu bábovku.
Ingrediencie:
170 g zmäknutého masla
175 ml rastlinného oleja
250 g hnedého cukru
4 mäkké roztlačené banány
2 vajcia
60 ml zakysanky alebo kyslej smotany
1 PL vanilkového extraktu
312 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
za hrsť čokoládových chipsov alebo posekanej čokolády
Na dozdobenie:
čokoládová poleva
oriešky, pistácie, mrazom sušené ovocie…
Postup prípravy:
Maslo si vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej a postupne vajcia, banány. Opäť prešľaháme a pridáme aj zvyšné suroviny. Znovu premiešame.
Cesto nalejeme do bábovkovej formy, ktorú sme si predtým potreli maslom a vysypali múkou.
Pečieme pri 175 stupňoch približne 55 až 60 minút.
Necháme chvíľu vo forme, potom preklopíme. Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou. Ja som si ju pripravila zmiešaním čokolády s horúcou šľahačkou. Vrch som posypala pistáciami a mrazom sušenými malinami.
Dobrú chuť!
Zdroj: Dulce-de-leche.eu
Bolo to vyborne, dakujem za recept. Pred 2 tyzdnami som to robil, teraz som chcel, ale v Kauflande nemali banany. Typicke tie ich prezrete, no nemali!
Viem presne o čom Peter hovorí, v Kauflande nakupujem aj ja, a idem to 3. Krát urobiť v priebehu roka. Už 2hy pokus bol výborný 🙂