/ Recepty /

Škoricovo-snehové vlny

skoricovo snehove vlny

Recept na orechový koláč so škoricou a lekvárom

Piškóta: 
6 vajec
120 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
200 ml minerálnej vody
200 ml oleja
300 g hladkej múky
1 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
150 g mletých orechov 

Plnka: 
500 ml pochúťkovej smotany (2 balenia)
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 balíček Šľahačky v prášku Dr. Oetker
150 ml studeného mlieka 

Na potretie a posypanie: 
Škoricový cukor Dr. Oetker
250 g slivkového lekváru
50 ml rumu 
 
Piškóta:
Vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do hladka. Postupne vmiešame olej a minerálnu vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom, mletými orechmi a vmiešame do vaječnej hmoty. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme do strednej časti rúry piecť. Pečieme asi 30 min. pri 180°C. Po upečení necháme vychladnúť. Vychladnutú piškótu potrieme rumovým lekvárom.

Plnka:
Pochúťkovú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom. Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu na balení. Do vyšľahanej šľahačky zľahka vmiešame pochúťkovú smotanu a naplníme ňou cukrárenské vrecúško s guľatým, hladkým špicom. Pomocou vrecúška ozdobne navrstvíme smotanovú plnku a nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Rezy dáme pred podávaním na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.