Škoricovo-snehové vlny
Recept na orechový koláč so škoricou a lekvárom
Piškóta:
6 vajec
120 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
200 ml minerálnej vody
200 ml oleja
300 g hladkej múky
1 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
150 g mletých orechov
Plnka:
500 ml pochúťkovej smotany (2 balenia)
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 balíček Šľahačky v prášku Dr. Oetker
150 ml studeného mlieka
Na potretie a posypanie:
Škoricový cukor Dr. Oetker
250 g slivkového lekváru
50 ml rumu
Piškóta:
Vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do hladka. Postupne vmiešame olej a minerálnu vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom, mletými orechmi a vmiešame do vaječnej hmoty. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme do strednej časti rúry piecť. Pečieme asi 30 min. pri 180°C. Po upečení necháme vychladnúť. Vychladnutú piškótu potrieme rumovým lekvárom.
Plnka:
Pochúťkovú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom. Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu na balení. Do vyšľahanej šľahačky zľahka vmiešame pochúťkovú smotanu a naplníme ňou cukrárenské vrecúško s guľatým, hladkým špicom. Pomocou vrecúška ozdobne navrstvíme smotanovú plnku a nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Rezy dáme pred podávaním na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.
Komentáre