/ Recepty /

Kokosovo-čokoládové kocky – zákusok, ktorý nesklame

image 30493 25 v1

Počuli ste už o niekom, kto by nemal rád kombináciu čokolády a kokosu?

Ingrediencie:

rozpis je na menší plech 23×33 cm

kokosová vrstva:
6 bielkov
6 PL kryštálového cukru
200 g strúhaného kokosu
2 PL hrubej muky
štipka soli

čokoládová vrstva:
700 ml mlieka
6 žĺtok
2 čokoládové pudingy v prášku
150 g horkej čokolády
8 PL kryštálového cukru
250 g masla

okrem toho:
150 ml studeného mlieka na poliatie upečenej kokosovej vrstvy
500 ml šľahačkovej smotany
trochu kakaa na posyp

Postup:

Bielka našľaháme so štipkou soli. Postupne do nich zašľahaváme cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme kokos zmiešaný s múkou a ručne krúživými pohybmi vmiešame do bielkov. Cesto vylejeme na dobre vymastený a múkou vysýpaný plech.

Upečieme pre teplote 190 stupňov 10 minút. Vyberieme z rúry a hneď horúce rovnomerne polejeme studeným mliekom. Najlepšie to ide s polievkovou lyžicou. Necháme vychladiť v plechu, v ktorom sme kokosovú vrstvu piekli.

V mlieku rozšľaháme žĺtka, cukor, práškový puding a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu pridáme na kocky nalámanú čokoládu, maslo a dobre vymiešame, kým sa všetko spojí na jednu kompaktnú hmotu. Necháme ochladiť a natrieme na kokosový základ. Počas chladnutia občas premiešame maslový puding.

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a vyzdobíme vrch zákusku. Jemne poprášime kakaom.

Poznámka: aj keď je rozpis iba na malý plech, ak neskonzumujete cely zákusok v jeden deň, doporučujem vyšľahať iba jednu šľahačkovú smotanu a ozdobiť iba polovicu zákusku. Druhú polovicu môžete ozdobiť na ďalší deň. Mne osobne viac chutí čerstvá šľahačka. Kakao na zákusku tiež krajšie ukáže čerstvo poprášené.


http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ 

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.