image 31297 25 v1
Galéria (9)

Bleskový nepečený dezert, na ktorý potrebujete len tri suroviny

Na prípravu tohto nepečeného dezertu potrebujete iba tri suroviny, je hotový za pár minút a po hodine v chladničke chutí skutočne božsky.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čov prenak
Komfortný a bezpečný domov - Röben-2b
Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia s ananásom
Melasa
Melasa
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou

Ingrediencie(na 8 väčších kúskov):

• 1/2 konzervy zahusteného sladeného mlieka (salko)
• 120g kokosu + kokos na obaľovanie
• 80g marcipán (musí obsahovať aspoň 50 % mandlí)

Postup:


1. Pripravíme si ingrediencie. Salko aj marcipán by mali byť vychladené, aby sa nám s nimi lepšie pracovalo.



2. V miske zmiešame salko a kokos, vytvoríme cesto, ktoré dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky. 


3. Kým cesto chladne, z marcipánu si vytvarujeme 8 malých guliek, ktoré budú tvoriť stred dezertu. Vychladnuté cesto naberáme lyžicou a obaľovaním kokosového cesta okolo marcipánovej guličky vytvárame väčšie guľky, ktoré následne obalíme v kokose a uložíme do papierových košíčkov. 


4. Skladujeme v chladničke, najlepšie dezert chutí cca hodinu po vychladení. Spotrebujeme do 2-3 dní. 

Text a foto: Anna Martausová 

  1. atorajova Ludmila says:

    Môžu byť dobré vyskúšam ich .Ďakujem za recept .

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje