Bleskový nepečený dezert, na ktorý potrebujete len tri suroviny
Na prípravu tohto nepečeného dezertu potrebujete iba tri suroviny, je hotový za pár minút a po hodine v chladničke chutí skutočne božsky.
Galéria
Ingrediencie(na 8 väčších kúskov):
• 1/2 konzervy zahusteného sladeného mlieka (salko)
• 120g kokosu + kokos na obaľovanie
• 80g marcipán (musí obsahovať aspoň 50 % mandlí)
Postup:
1. Pripravíme si ingrediencie. Salko aj marcipán by mali byť vychladené, aby sa nám s nimi lepšie pracovalo.
2. V miske zmiešame salko a kokos, vytvoríme cesto, ktoré dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky.
3. Kým cesto chladne, z marcipánu si vytvarujeme 8 malých guliek, ktoré budú tvoriť stred dezertu. Vychladnuté cesto naberáme lyžicou a obaľovaním kokosového cesta okolo marcipánovej guličky vytvárame väčšie guľky, ktoré následne obalíme v kokose a uložíme do papierových košíčkov.
4. Skladujeme v chladničke, najlepšie dezert chutí cca hodinu po vychladení. Spotrebujeme do 2-3 dní.
Text a foto: Anna Martausová
Môžu byť dobré vyskúšam ich .Ďakujem za recept .