/ Recepty /

Domáce marcipánové bonbóny vo vianočnom šate

Domáce marcipánové bonbóny vo vianočnom šate

Tieto domáce marcipánové bonbóny v čokoláde sú výborným doplnkom ostatných vianočných cukroviniek na vašom stole.

Ingrediencie:

200 g strúhaných piškót alebo Marína keksov
5 PL mletých orechov alebo mandlí
100 g sušených marhúľ
150 g – 200 g marcipánu
50 g roztopeného masla
3 PL práškového cukru
rum na dochutenie

poleva:

120 – 150 g tmavej čokolády
1-2 KL oleja

vianočné zdobenie:

trochu bielej roztopenej čokolády
kandizované čerešne
zelené gumené cukríky

Postup:

Marhule nasekáme na drobné kúsky, marcipán postrúhame na strúhadle na jablká. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme masu. Dochutíme rumom podľa potreby. Z masy formujeme menšie guľky a odložíme ich do chladničky schladiť. Lepšie sa namáčajú v čokoláde.

Medzitým si roztopíme čokoládu nad parou. Ochladené bonbóny namáčame v čokoláde tak, že si bonbón napichneme na špáradlo, namočíme do rozpustenej čokolády, necháme odkvapkať a potom špáradlo vsunieme do medzery na vidličke, vytiahneme špáradlo z bonbónu a položíme ho opatrne na mriežku alebo alobal stuhnúť. Keď čokoládová poleva stuhne, pokračujeme v zdobení podľa ľubovôle. Uložíme do papierových košíčkov.

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.