Domáce marcipánové bonbóny vo vianočnom šate
Tieto domáce marcipánové bonbóny v čokoláde sú výborným doplnkom ostatných vianočných cukroviniek na vašom stole.
Galéria
Ingrediencie:
200 g strúhaných piškót alebo Marína keksov
5 PL mletých orechov alebo mandlí
100 g sušených marhúľ
150 g – 200 g marcipánu
50 g roztopeného masla
3 PL práškového cukru
rum na dochutenie
poleva:
120 – 150 g tmavej čokolády
1-2 KL oleja
vianočné zdobenie:
trochu bielej roztopenej čokolády
kandizované čerešne
zelené gumené cukríky
Postup:
Marhule nasekáme na drobné kúsky, marcipán postrúhame na strúhadle na jablká. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme masu. Dochutíme rumom podľa potreby. Z masy formujeme menšie guľky a odložíme ich do chladničky schladiť. Lepšie sa namáčajú v čokoláde.
Medzitým si roztopíme čokoládu nad parou. Ochladené bonbóny namáčame v čokoláde tak, že si bonbón napichneme na špáradlo, namočíme do rozpustenej čokolády, necháme odkvapkať a potom špáradlo vsunieme do medzery na vidličke, vytiahneme špáradlo z bonbónu a položíme ho opatrne na mriežku alebo alobal stuhnúť. Keď čokoládová poleva stuhne, pokračujeme v zdobení podľa ľubovôle. Uložíme do papierových košíčkov.
Komentáre