Domáce marcipánové bonbóny vo vianočnom šate
Galéria (5)

Domáce marcipánové bonbóny vo vianočnom šate

Tieto domáce marcipánové bonbóny v čokoláde sú výborným doplnkom ostatných vianočných cukroviniek na vašom stole.

Galéria

Marcipánové bonbóny
Marcipánové bonbóny
Marcipánové bonbóny
Marcipánové bonbóny

Ingrediencie:

200 g strúhaných piškót alebo Marína keksov
5 PL mletých orechov alebo mandlí
100 g sušených marhúľ
150 g – 200 g marcipánu
50 g roztopeného masla
3 PL práškového cukru
rum na dochutenie

poleva:

120 – 150 g tmavej čokolády
1-2 KL oleja

vianočné zdobenie:

trochu bielej roztopenej čokolády
kandizované čerešne
zelené gumené cukríky

Postup:

Marhule nasekáme na drobné kúsky, marcipán postrúhame na strúhadle na jablká. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme masu. Dochutíme rumom podľa potreby. Z masy formujeme menšie guľky a odložíme ich do chladničky schladiť. Lepšie sa namáčajú v čokoláde.

Medzitým si roztopíme čokoládu nad parou. Ochladené bonbóny namáčame v čokoláde tak, že si bonbón napichneme na špáradlo, namočíme do rozpustenej čokolády, necháme odkvapkať a potom špáradlo vsunieme do medzery na vidličke, vytiahneme špáradlo z bonbónu a položíme ho opatrne na mriežku alebo alobal stuhnúť. Keď čokoládová poleva stuhne, pokračujeme v zdobení podľa ľubovôle. Uložíme do papierových košíčkov.

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.