Záhrada podcast
Zdroj: shutterstock.com

Najnovšia epizóda podcastu Záhrada sa venuje zeleru – február sa totiž nesie v znamení jeho výsevu

Aký máte vzťah ku koreňovej zelenine? Mnohí z vás si zrejme pomyslia, že výborný, veď mrkva je skvelou surovinou v kuchyni. A čo taký zeler, používate i ten? Práve jemu je venovaná februárová epizóda podcastu Záhrada.

Zeler buľvový je, dá sa povedať, často podceňovaná, ale zato mimoriadne chutná a výživná zelenina. Určite si zaslúži významnejšie miesto nielen v kuchyni, ale aj v záhrade. Čo sa týka pestovania, patrí však k náročnejším druhom zeleniny.

V podcaste hovoríme s Monikou Felixovou, šéfredaktorkou časopisu Záhrada, o termíne a spôsobe výsevu a neskôr výsadby zeleru a upozorníme aj na špecifiká jeho pestovania od jari až do jesene.

Trápi vás, že zeler netvorí pekné buľvy alebo predčasne vybieha do semena? Aj na to pri počúvaní nájdete odpoveď. Zistíte tiež, či zeler stopkový a zeler listový je tá istá rastlina ako zeler buľvový a teda či stačí vysiať len jeden druh alebo je to inak. Spomenieme i možnosti využitia zeleru v kuchyni a jeho vplyv na naše zdravie.

A čo recepty? Okrem klasiky (spolu s inou zeleninou ako súčasť vývaru) ponúkneme v podcaste aj niekoľko tipov na jeho ďalšie zaujímavé a chutné využitie.

Vypočujte si februárovú epizódu:

Zmeškali ste predchádzajúce epizódy? Nalaďte si ich pokojne aj teraz na YouTube alebo na streamovacej službe.

Podcast o stavbe domu krok za krokom

Vydavateľstvo Jaga navyše tvorí môjdom podcast, ktorý sa venuje stavbe domu krok za krokom. Ak ste v ranom štádiu stavby domu alebo nad ňou ešte len uvažujete, určite si ho nalaďte; dozviete sa v ňom množstvo cenných tipov od odborníkov na jednotlivé témy. Všetky epizódy môjdom podcastu nájdete na YouTube alebo na streamovacích platformách.

Text: redakcia
Foto: Shutterstock

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.