Jedinečná plazivá rastlina s futuristickými kvetmi a jedlými, sladko-kyslastými plodmi. Zimuvzdorná do -10 stupňov; ak sa na zimu zakryje, môže sa vysadiť aj do záhrady.
Záhrada
Praktické informácie pre záhradkárov a záhradníkov. Všetko o sadení, pestovaní, hnojení, postrekovaní a starostlivosti o úžitkové a okrasné rastliny.
Úplne nová generácia primúl, ktoré sa podarilo skomponovať do podobnosti s ružami.
Dobre rastúca pôdokryvná tráva, ktorá zostáva zelená i cez zimu.
Ak chceme mať pekný trávnik, nemali by sme naň zabúdať ani počas zimy. Jeho budúcoročnú krásu môže totiž v tomto období ohrozovať napríklad nebezpečná pleseň snežná.
Aj vám iste učarujú tieto gigantické, tmavofialové plody s lahodne sladkou, šťavnatou, žltou dužinou. Plody o hmotnosti 40 až 60 g sa vyznačujú vysokým obsahom cukru a kyselín.
Úrodná odroda dozrievajúca v októbri. Veľké, polotvrdé, silno voňavé, šťavnaté plody sú ideálne na prípravu kompótov a lekvárov.
Krásna ľaliovitá rastlina vhodná na polotienisté stanovisko. Tento vzácny druh sa u nás vyskytuje zatiaľ iba ojedinele.
Pravidelne a bohato rodiaci druh dozrievajúci koncom októbra. Stredne veľké plody takmer guľovitého tvaru, tmavohnedá šupina. Samosprašná odroda.
Nezvyčajná žiarivo ružová pupalka. Príjemné oživenie každej záhrady.
Existuje pomerne veľa druhov zeleniny, ktoré môžu zimovať na hriadke v záhrade. Sú to druhy, ktoré pripravujeme na jarné pestovanie a skorý zber a niektoré mrazuvzdorné druhy, ktoré sme dopestovali v priebehu vegetácie.
Záhradkársky rok sa jeseňou a zberom zaslúženej úrody uzatvára. To, čo sme si dopestovali nad priamy konzum po zbere úrody, kvalitne uskladníme. Aby nám úroda ovocia vydržala čo najdlhšie, povieme si viac nielen o podmienkach skladovania, ale aj o zbere. Tam sa to totiž všetko začína.
Ovocie počas zimného skladovania často postihujú choroby, ktoré sú vyvolané rôznymi fyziologickými poruchami alebo mikroorganizmami. Plody napadnuté skladovými hubovými chorobami sú často príčinou významných strát počas uskladnenia, ale najmä po ich vyskladnení a následnej konzumácii. Ako si teda môžeme zachovať čo najviac z úrody?
Kde sa diskutuje