Vianočný kokosový kmeň
Galéria (3)

Vianočný kokosový kmeň

Chýba vám ešte nejaká cukrovinka na vianočný stôl? Máme pre vás výborný tip na osvedčenú rýchlovku. 

Galéria

Ingrediencie:

 
1 konzerva zahusteného sladeného kondenzovaného mlieka  ( napr. Salko 397 g)
250 g strúhaného kokosu + cca 2 PL kokosu na obalenie
5 PL práškového cukru
5 PL sušeného mlieka
2 PL kakaa
potravinárska farba
 
Postup:
 
Všetky suroviny zmiešame v miske. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Každú polovicu rozdelíme na tri rovnaké časti. 
 
Do jednej pridáme cca 1 PL kakaa (ak sa zdá málo zafarbené,  možno pridať viac), do druhej pridáme potravinársku farbu a tretiu necháme bielu. Doporučujem kakaovú a farebnú časť robiť každé zvlášť v malej miske, aby ste si nezafarbili dosku.


 

Najprv ušúľame biely valček. Pod farebné si môžeme podložiť kúsok papiera na pečenie alebo potom dobre umyť po farebných dosku, aby sme biely valček nezafarbili. Každú časť rozšúľame asi na hrúbku 2 cm a dĺžku cca 25 cm. Čím dlhší valček, tým menší plátok pri konečnom reze. 
 
Je to už na vašom rozhodnutí, či chcete menšie alebo väčšie plátky.  Potom splietame tri časti ako vrkoč.

Nakoniec posypeme kokosom, dobre postláčame a sformujeme valček, ktorý zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky (mrazničky), aby valček pekne stuhol. 
 

Obdobne postupujeme aj pri druhej polovici kokosovej masy. Môžeme použiť rôzne alebo aj rovnaké farby do oboch častí. Krájame stuhnuté na tenké plátky.

Dobrú chuť a Veselé Vianoce!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

 
  1. Meno says:

    vyzera to vyborne, vdaka za recept 🙂

  2. E Zatrakova says:

    krásne,super..

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje