/ Recepty /

Tvarohová romanca

tvarohova romanca

Recept na tvarohovo-pudingový dezert

100 g masla
500 g (2 bal.) tvarohu plnotučného
130 g práškového cukru
4 vajcia
1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
3 PL mlieka
nastrúhaná kôra z 1 citróna
3 PL hrozienok

1. Maslo ušľaháme s cukrom, pridáme vajcia, tvaroh, puding a mlieko. Všetko šľaháme elektrickým šľahačom asi 2 minúty. Do zmesi zamiešame citrónovú kôru a hrozienka.

2. Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom (!), ktorý pomastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Alobal by mal presahovať cez hrany formy. Tvarohovú zmes nalejeme do formy na alobal a dáme piecť. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote asi 160 °C počas 65-75 minút. Po upečení múčnik vyberieme pomocou alobalu, ktorý opatrne stiahneme.

TIP: Hrozienka môžeme vopred namočiť do rumu.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.