Tatársky biftek z húb
Hubárska sezóna stále neskončila, využite pekného jesenného počasia a vybehnite do lesa. Odmenou vám môže byť pestrá nádielka húb a chutná večera. Skúšali ste už hubový tatarák?
Hubový tatarák
1 kg húb
10 kyslých uhoriek
1 PL sladkej papriky
1 ČL korenia
6 strúčikov cesnaku
1 ČL sójovej omáčky
4 PL oleja
1 PL vegety
3 ks väčších cibúľ
6 PL plnotučnej horčice
1 ČL čili papriky
1 ČL kari
2 žĺtky
1 ČL worchesterskej omáčky
1 ČL soli
Postup:
-1 cibuľu nakrájame a speníme na oleji, pridáme nakrájané huby a podusíme
-necháme vychladnúť a rozmixujeme
– ostatné prísady pokrájame, pridáme do zmesi a dochutíme
– podávame s cesnakovou hriankou
Za zaslanie receptu ďakujeme pánovi Horváthovi z Bratislavy, ktorého sme vyžrebovali a získava od nás polročné predplatné časopisu Urob si sám.
Ďalšie zaujímavé tipy na recepty z húb nájdete tu:
http://urobsisam.topky.sk/recepty/5-videotipov-hriby-na-tanieri
Máte aj vy nejaký zaujímavý recept, ktorým by ste sa chceli pochváliť? Neváhajte, pošlite nám na mail ussportal@jaga.sk nafotený postup prípravy s finálnym výsledkom, a aj vy budete mať šancu získať hodnoté ceny.
Biftek /beefsteak/ je hovädzie mäso, tak ako môžeš niečo z húb nazvať biftekom. Skôr by som to nazval maglajz!